Програма «U-LEAD з Європою» підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян, що передбачає посилення спроможності ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою реалізації регіональної політики та реформи децентралізації, а також вдосконалення адміністративних послуг на місцевому рівні для громадян України.

Цими днями, 13-15 березня 2017 року Дніпропетровщина приймає членів мережі асоціацій місцевих органів влади в Південно-Східній Європі (NALAS) та регіональної мережі сприятливого ставлення до бізнесу (Business-Friendly Certification), які представляють низку країн Південно-Східної Європи. У країнах Південно-Східної Європи сертифікування муніципалітетів - це перший регіональний проект, який заохочує конкуренцію серед муніципалітетів для залучення нових інвестицій, зміцнює економічні відносини всередині самого регіону, а також сприяє створенню впізнаваних загальних стандартів для сприятливого ставлення до бізнесу на місцевому рівні.

Основна мета делегації полягає в оцінці можливостей застосування стандарту сприятливого ставлення до бізнесу в муніципалітетах, а також запропонувати заходи щодо її реалізації в рамках української системи місцевих органів самоврядування. Для досягнення цієї мети, один із представників делегації пан Йовіца Дамніянович з 13 по 15 березня 2017 року відвідає місто Дніпро та Дніпропетровську область (Павлоград, Зеленодольськ, Кривий Ріг та Слобожанську громаду), для того, щоб зустрітися з регіональними та місцевими органами влади; дізнатися про існуючий бізнес-клімат; досвід в галузі регіонального розвитку; існуючі місцеві ініціативи; процеси та послуги і т.і.

Перші зустрічі в Дніпропетровській обласній державній адміністрації та Дніпровській міській раді підтвердили інвестиційну спроможність області та її муніципалітетів.

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Сайт ДЦРМС

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...