На Близнюківщині обговорили питання співробітництва громад

Близнюківщину з робочим візитом відвідала радник голови Харківської обласної ради Олена Кулик. Вона взяла участь у засіданні Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові Близнюківської районної ради, яке відбулося за участі селищного та сільських голів, представників депутатського корпусу районної ради, керівників сільгосппідприємств району.

Учасники засідання обговорили питання створення спільних комунальних установ і підприємств, а також реалізацію інвестиційних проектів в рамках Закону України «Про співробітництво територіальних громад».

Олена Григорівна наголосила, що один із перших кроків на шляху реформування місцевого самоврядування і об’єднання громад – це розвиток співробітництва територіальних громад. Лише завдяки співробітництву громади зможуть спільними зусиллями вирішити цілу низку «болючих» проблем, які не вирішувалися десятиріччями; спільно впливати на розвиток територій до об’єднання громад; значно підвищити якість надання послуг місцевому населенню та реально посилити спроможність територіальних громад.

Олена Кулик зауважила, що громади Близнюківщини уже мають певні напрацювання в рамках співробітництва. Як приклад, в Близнюківському районі в 2013 році створене Комунальне підприємство «Трудовий архів у Близнюківському районі, об’єднаний із селищною та сільськими радами району», на яке покладено функції щодо зберігання документів з особового  складу та документів тимчасового зберігання підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, а також ліквідованих підприємств, установ та організацій, розташованих на території населених пунктів району. Тож і утримання даного підприємства здійснюється за рахунок коштів всіх сільських рад району.

Область:

Харківська область

Джерело:

Сайт Харківської ОР

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...