Громадам Дніпропетровщини є чим пишатися

Прес-тур до Вербківської об'єднаної громади, організований 2 березня Дніпропетровським Центром розвитку місцевого самоврядування та прес-службою Дніпропетровської облдержадміністрації спільно з провідними телеканалами області був наповнений об'єктами, подіями та цікавими розповідями мешканців про життя громади. А розповідати є про що. Вербківська громада однією з перших в області розробили і розпочала реалізацію проектів інфраструктурного розвитку.

Пріоритетом для громади стали старостинські округи - саме там громадою реалізовано у минулому році 80% коштів, спрямованих на розвиток. Серед значущих об'єктів - реконструйований будинок культури в с. Вязівок, який не лише відремонтували, сучасно оформили, провели опалення, побудували пілетну котельню, а й посилили культурний осередок села народним музеєм громади, облаштування якого сучасними музейними стелажами і зафіксувала знімальна група прес-туру. Особливо пишається громадами реконструйованими медичними закладами. Так, наприклад, Вязівоцька амбулаторія сьогодні може позмагатися з міськими лікарнями якістю надання медичних послуг та сучасним обладнанням. А ще громада пишається своїм інтегрованим Центром надання адміністративних послуг, який очолила колишній державний реєстратор міста Павлоград Олена Красюк: ЦНАП Вербківської громади надає більше ніж 100 послуг і вже приніс хороший прибуток до місцевого бюджету. Для мешканців громади в ЦНАПі створено мобільну групу, яки виїзжає в усі села громади і людям не потрібно приїзжати до центру за отриманням тієї чи іншої послуги. І що теж здивувало журналістів - це хороші дороги в селах, які громада відремонтувала за свої кошти. Ось якби нам ще й дороги між селами передали на баланс, говорить голова громада Любов Холоденко - до нас би не лише з міста приїжджали працювати,у нас залишалися б жити містяни, бо основні умови ми вже створили - у нас якісна медицина, освіта, дозвілля для молоді, освітлені вулиці, якісне водозабезпечення.

Староста громади Бондаренко Віктор зазначає - ми б не змогли і десятої частини зробити того, що змогла зробити громада і при чому за власні кошти. І тому люди підтримують громаду , стають активними учасниками усіх заходів та проектів, що реалізуються в громаді. Ніколи ще не було так тепло в нашому клубі, дитячому садочку та школі. Дуже приємно і той факт, що в громаду почала повертатися молодь. Один з прикладів - молодий завідувач амбулаторії, випускник медінституту. Громада, щоб заохотити молодь працювати в громаді, будує для молодих спеціалістів житло. Квартира молодого лікаря поруч з амбулаторією.

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Вербківська сільська об’єднана територіальна громада Вербківська територіальна громада

Джерело:

Сайт ДЦРМС

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...