Децентралізація дасть поштовх для інших реформ, - Володимир Гройсман

Реформа з децентралізації влади дасть поштовх для розвитку інших реформ та місцевої економіки, переконаний Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Про це він заявив під час конференції "Трансформація’17. Що змінять реформи в житті українців".

"Вважаю, що ця реформа буде абсолютно позитивною по відношенню і до інших реформ, які потрібно зробити: охорони здоров'я, освіти, культури, поглиблення інших сфер. Більше того, це серйозний економічний двигун. Ми маємо розуміти: на місцях твориться національний продукт. Коли на місцях є ресурси, буде розвиватися локальна економіка. Це дуже важливо для нашої держави", - зазначив Володимир Гройсман.

Глава Уряду зауважив, що система управління державою раніше була неефективною. "Ініціатива знизу, на базовому рівні була просто пригнічена. Усе було централізовано і сконцентровано у Києві", - зазначив він.

Сьогодні в Україні вже три роки успішно триває реформа з децентралізації. У її результаті в країні вже об'єдналися сотні територіальних громад. Їхні власні бюджети зросли у 3-5-7 разів.

Так, протягом 2015-2016 років місцеві бюджети щорічно збільшувалися на 50%. Тільки у 2016 році місцеві бюджети акумулювали додаткових 50 млрд грн, зазначив Володимир Гройсман.

"Поєднання повноважень територіальної основи, яка є самодостатньою, і фінансового ресурсу дає можливість нам побудувати якісні послуги на території", - зауважив він.

"І як Віце-прем’єр-міністр, і як Голова Парламенту, і як Прем’єр-міністр я боровся, борюся і буду боротися за цю реформу. Я все буду робити для того, щоб децентралізація влади продовжувалася, щоб ми збільшували інституційні можливості органів місцевого самоврядування. Тут дуже важливо змінювати виборчу систему, щоби система відображала реальний стан речей, і далі продовжувати цю реформу", - зазначив він.

03.03.2017 - 13:39 | Переглядів: 8011
Децентралізація дасть поштовх для інших реформ, - Володимир Гройсман

Теги:

Володимир Гройсман

Джерело:

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...