Як створити громадську організацію і в чому її переваги – навчали активістів Голобської ОТГ

Відбувся перший тренінг в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об’єднаних громадах Волині». Тренінг відбувся у ООЗ «НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» смт. Голоби. Висловлюємо вдячність в організації тренінгу проектному менеджеру Голобської об’єднаної теориторіальної громади – Франчук Юлії Володимирівні та директору школи Хом’як Наталії Вікторівні.

Даний тренінг – перший у циклі заходів в рамках вищевказаного проекту, яких усього заплановано у смт. Голоби шість. Наступні тематики тренінгів: проектний менеджмент, фандрейзинг, створення та діяльність органів самоорганізації населення, створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та навчання з адвокасі. Варто зауважити, що крім Голобської ОТГ в проекті також беруть участь ще 4 громади, а саме: Велицька, Зимнівська, Устилузька та Княгининівська об’єднані громади.

Програма тренінгу включала ряд блоків з питань створення та діяльності громадських організацій, як інститутів громадянського суспільства за допомогою яких можна вирішувати ряд важливих проблем громади. Так, більшість учасників у своїх анкетах вказали, що найбільше у контексті створення та діяльності громадських організацій, їх цікавить освітній та культурний напрямок. Більшість з учасників прагнуть розвитку та впровадження інновацій у сфері неформальної освіти та організації культурного дозвілля для дітей та молоді. Як мінімум три особи вже сьогодні реально замислюються над створенням громадських організацій у смт. Голоби. Тренери та експерти проекту надаватимуть усіляку допомогу у створенні та функціонуванні таких організацій.

Так, варто нагадати, що у рамках проекту діє Центр підтримки громадської активності в об’єднаних громадах, у якому на постійній основі надаватимуться консультації зацікавленим особам та постійний супровід у створенні та розвитку як інституцій громадянського суспільства, так і у інших питаннях розвитку об’єднаних громад. Адреса Центру: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об’єднаних громадах – Волинь».

Надзвичайно вдячні також отцю Ніфонту за його активну позицію в межах тренінгу та у житті об’єднаної громади. Отець Ніфонт – один з реальних лідерів громади, який завжди має масу цікавих та соціально корисних ідей та ініціатив, прагне допомагати дітям, молоді, сім’ям, які опиняються у складних обставинах.

Область:

Волинська область

Громади:

Голобська селищна об’єднана територіальна громада Голобська територіальна громада

Джерело:

«lac.org»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...