Полтавська область: відбулася робоча зустріч щодо реалізації пілотного проекту з впровадження сучасних систем цивільного захисту європейського зразку

В приміщенні Полтавської обласної державної адміністрації відбулася робоча зустріч з питань реалізації пілотного проекту з впровадження сучасних систем цивільного захисту європейського зразку на території Білоцерківський та Шишацькій об’єднаних територіальних громад. Проект проводиться відповідно до Меморандуму про співпрацю між Полтавською облдержадміністрацією та ДСНС України.

У нараді взяли участь начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб, заступник начальника Головного управління Олександр Лисенко, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської облдержадміністрації Інна Іщенко, експерти проекту «Реформа управління на сході України», що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) Тарас Журавель та Вячеслав Толкованов, голова Білоцерківської громади Іван Лещенко, голова Шишацької громади Олександр Тутка, голова Оболонської сільської ради Семенівського району Сергій Гамбаль та інші.

Під час наради присутні обговорили стан реалізації комплексних заходів з побудови та влаштування системи управління ланками цивільного захисту на території Білоцерківський та Шишацькій об’єднаних територіальних громад. Керівництво Головного управління ДСНС України у Полтавській області презентувало учасникам робочої групи план реформування Центру управління в надзвичайних ситуаціях, зокрема, впровадження нових сучасних систем оповіщення та зв’язку, який дозволив би ефективніше ліквідовувати наслідки надзвичайних подій та ситуацій, мінімізувати збитки та запобігти травмуванню і загибелі під час них людей.

«Під час навчальної поїздки до Німеччини ми вивчали досвід наших колег, узагальнили інформацію та підготували план першочергових дій. Одне із нововведень дозволить значно зменшити час прибуття рятувальників до місця виклику, а отже швидше ліквідувати надзвичайну ситуацію, надати допомогу постраждалим», - підкреслив начальник Головного управління Володимир Салогуб.

Учасники робочої зустрічі обговорили поточні питання щодо подальшої реалізації пілотного проекту.

«Комплекс першочергових заходів, які були визначені Меморандумом про співпрацю, учасники пілотного проекту повністю виконали. Наразі робота щодо створення сучасної пожежної служби на базі об’єднаних територіальних громад триває», - зауважив Володимир Салогуб.

Наостанок засідання, учасники робочої групи підбили підсумки наради та визначили подальші кроки для плідної співпраці.

Область:

Полтавська область

Джерело:

Сайт ДСНС

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...