Громади Тернопільщини братимуть участь в покращенні якості медичних послуг

У Тернопільській області розглядається можливість створення чотирьох госпітальних округів — у межах Бережанського, Кременецького, Тернопільського і Чортківського районів.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА під час наради з головами об’єднаних територіальних громад.

«Вже у березні планується запровадження електронного реєстру пацієнтів. Наразі вирішується питання програмного забезпечення, відтак перед головами адміністрацій та керівниками об’єднаних територіальних громад стоїть завдання забезпечити комп’ютерами та доступом до мережі Інтернет всіх без винятку сімейних лікарів. На території області їх налічується 555. Стовідсотково забезпечені фахівці у Заліщицькому районі та місті Тернополі», — зазначив Володимир Богайчук.

За словами начальника управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА, районні лікарні працюватимуть й надалі, їх не закриватимуть. У кожному госпітальному окрузі діятимуть реабілітаційна лікарня і хоспіс. Також будуть створені госпітальні ради, до складу яких увійдуть й представники об’єднаних територіальних громад.

«На рівні первинної допомоги держава гарантуватиме не лише безкоштовне забезпечення медикаментами, а й обладнання у медичні установи. Безкоштовні ліки отримуватимуть жителі області, які страждають на серцево-судинні захворювання, хворіють на бронхіальну астму та цукровий діабет», — зазначає Володимир Богайчук.

З квітня запроваджуватиметься система надання медичних послуг на основі угоди між лікарем і пацієнтом. Також відбудеться створення Національної служби здоров’я, що матиме свого представника на регіональному рівні та виконуватиме функцію розрахунку за медичну послугу.

Область:

Тернопільська область

Джерело:

«Тернопільська липа»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...