Об’єднання територіальних громад на Херсонщині набирає обертів

Подальше впровадження реформи децентралізації влади та підтримки процесу добровільного об’єднання територіальних громад обговорили на засіданні колегії сьогодні, 16 лютого.

Протягом 2015-2016 років було створено 12 об’єднаних територіальних громад у Білозерському, Високопільському, Голопристанському, Каланчацькому, Каховському, Олешківському та Чаплинському районах.

30 квітня цього року відповідно до Постанови ЦВК призначені перші вибори депутатів та голів місцевих рад ще 2-х об’єднаних громад - Горностаївської та Виноградівської (Олешківський район).

«Вже очевидна необхідність об’єднання громад до рівня фінансової спроможності. Це забезпечить покращення якості їх життя, у тому числі удосконалення надання послуг населенню та вирішення проблем на місцевому рівні. Саме тому започаткований процес потребує логічного завершення», - зазначив в. о. заступника голови ОДА Дмитро Бутрій.

Він розповів, що за попередніми прогнозами у поточному році планується утворення ще 9 об’єднаних територіальних громад у 8 районах: Білозерському, Бериславському, Великоолександрівському, Великолепетиському, Голопристанському, Іванівському,  Скадовському, Високопільському. Разом з тим, жодних пропозицій щодо добровільного об’єднання громад не отримано від міст обласного значення та органів місцевого самоврядування Бериславського, Великоолександрівського, Верхньорогачицького, Іванівського, Нижньосірогозького, Нововоронцовського та Скадовського районів.

Звернувшись до голів РДА, Дмитро Бутрій додав: «Сьогодні важливо  активізувати роботу з питань надання організаційної підтримки, проведення інформаційно-просвітницького сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад».

Процесу впровадження реформи децентралізації,  залученню власних та донорських коштів,  розробці та реалізації проектів розвитку територій області на Херсонщині буде сприяти створення у 2017 році Агенції регіонального розвитку та Ради об’єднаних територіальних громад.

 

Область:

Херсонська область

Джерело:

Сайт Херсонської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...