Стратегічному розвитку об’єднаних територіальних громад на Луганщині бути

На початку лютого 2017 р. в Білокуракинській селищній раді відбувся  круглий стіл щодо підсумків стратегічного планування Білокуракинської об’єднаної територіальної громади, яке відбувалось майже рік. 

В рамках проекту ««Наступні стратегічні кроки розбудови Білокуракинської об’єднаної громади Луганської області»» експертами протягом 2016 року була надана практична допомога Блокуракінської громаді в процесі розробці, публічному обговоренню, лобіюванню ухвалення та впровадженню стратегічних документів для її подальшого сталого розвитку, а саме розробка проектів Статуту селищної територіальної громади, Стратегічного плану сталого розвитку Білокуракинської селищної територіальної громади на до 2026 р., Стратегії розвитку селищної територіальної громади до 2020 р. та Плану соціально-економічного розвитку на 2017 рік.

Майбутнє для громади - це створення умов комфортного, здорового і безпечного життя за рахунок гармонійного поєднання ресурсів Білокуракинської щедрої та гостинної землі з сучасними технологіями раціонального їх використання та інвестиціями задля сталого розвитку за умов активного співробітництва громади й органів самоврядування. За результатами діяльності були визначені наступні стратегічні цілі розвитку:

Розбудова бізнесу та залучення інвестицій;

Розвиток інфраструктури СТГ та надання якісних послуг;

Енергозбереження, оздоровлення та туризм.

Стратегічні документи пройшли громадські слухання із представниками влади, бізнесу та громадського середовища та у кожному селі, приєднаному до новоутвореної адміністративної одиниці. Остаточний варіант депутати селищної ради прийняли 23 грудня 2016 року.

За десять років Білокуракинська об’єднана територіальна громада прагне стати спільнотою ініціативних людей, яка мешкає у мальовничому, екологічно-чистому і гостинному краї Луганської області, придатному для комфортного проживання завдяки розвинутій мережі побутових послуг та інфраструктури сільського господарства з потужним логістичним центром.

Область:

Луганська область

Джерело:

«Гурт»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...