Представники облдержадміністрації переймають досвід у польських колег

В рамках проектів ПРООН «Відновлення та налагодження миру» Компонент «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації» та Жінки ООН «Відновлення управління та примирення у постраждалих від кризи громадян України», з 12 по 23 лютого триватиме навчальний візит делегації Луганської облдержадміністрації до Республіки Польща.

Мета – вивчення досвіду з питань децентралізації та місцевого самоврядування.

Учасниками програми стали перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, керівники структурних підрозділів та співробітники ОДА.

Програма передбачає пізнавальні та корисні візити до Малопольського та Сілезького воєводства.

Офіційна перша зустріч з організаторами програми відбулась у Малопольському інституті територіального самоврядування та адміністрації FRDL MISTiA, де делегації представили презентацію «Основи організації місцевого самоврядування у Польщі – вступ до візиту».

Представники Луганської області у рамках візиту відвідали місто Краків, де познайомились з роботою Адміністрації Маршалка Малопольського воєводства і зустрілися з Секретарем його органу самоврядування. Він розповів про роботу виконавчих органів та органів ухвалення рішень, регіональну стратегію, соціально-економічний розвиток та напрацювання міжнародних відносинах.

15 лютого учасники завітали до міста Хшанува, де відвідали Повітовий центр кризового управління та Повітовий центр безперервного навчання. Потім вони зустрілися з бургомістром у Міській публічний бібліотеці. Він розповів про історію та культурні традиції міста.

Поїздка до Польщі для учасників має неабияке значення. Перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Роман Власенко зазначив, що у Польщі приділяють увагу професійній перекваліфікації громадян, а всі освітні послуги безкоштовні.

«Працююча людина – основа економіки країни», – зазначив Роман Власенко.

Також під час візиту до міста Пщина учасники поїздки поспілкуються з польськими колегами із Адміністрації Сілезького воєводства.

Крім цього, заплановано відвідування центру гірськолижного туризму у місті Закопане, Краківського технологічного парку, а також знайомства з роботою  Малопольського центру звуку і слова у місті Нєполоміцах.

Наприкінці перебування представники облдержадміністрації обговорять з організаторами програми подальші можливості співпраці Луганської області з Республікою Польща та поділяться своїми враженнями від візиту.

 

Область:

Луганська область

Джерело:

Сайт Луганської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...