В Омельнику створять унікальний освітньо-культурно-спортивний простір

Полтавщина серед 8-ми областей України, де втілюється пілотний проект зі створення єдиного освітньо-культурно-спортивного простору. Реалізуватимуть його в Омельницькій об’єднаній територіальній громаді.

Про його суть розповіла Олександра Шереметьєва, голова Омельницької ОТГ на засіданні круглого столу в Полтаві. Організатори засідання – обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, держпідприємств, установ і організацій спільно з Центром розвитку місцевого самоврядування. Взяли участь в засіданні і консультанти проекту ПУЛЬС Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України. Також на круглому столі були присутні голови об’єднаних громад, представники облдержадміністрації.

Фінансуватиме формування простору держава. Контент наповнення розробили в Омельницькій ОТГ.

– Наприкінці листопада відбувся спільний форум Мінрегіонбуду та Міносвіти, на якому презентували новий проект – формування єдиного освітньо-культурно-спортивного простору. Ми розробили модель проекту, яку презентуємо на круглому столі, – розповідає Олександра Шереметьєва. – Цей проект дасть можливість комплексно розвивати територію. Але основне тут – не обмежена територія, а її наповнення. Тому на першому місці ми поставили дитячий садок, потім стадіон, між ними бібліотека, потім заклади культури, аграрні підприємства, медичні та туристичні заклади, школи й парки.

Мета створення простору – надати якісні послуги в усіх галузях, реалізувати освітній, туристичний, спортивний, культурний потенціал громади, виховати справжнього громадянина, патріота свого краю.

Область:

Полтавська область

Джерело:

«КременчугToday»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...