«Новий шлях співпраці медицини з громадою» - Вікторія Вагнєр

Об’єднана територіальна громада Музиківки Білозерського району звернулася до керівництва Обласної лікарні відновлювального лікування (колишня лікарня залізничників)

За словами мешканців громади, їм добиратися до Білозерської лікарні проблематично. Дорога займає чимало часу, а у складних ситуаціях втрачається дорогоцінний час. А от до Обласної лікарні відновлювального лікування люди можуть доїхати за лічені хвилини – і швидко, і економно.

- Наша мета - пацієнт. Ми йдемо на зустріч людям та відгукуємося на їх прохання. Для кожного лікаря безпека та здоров’я пацієнта - головне. Професіоналізм, швидкість і зручність – незмінні складові у сфері медичних послуг, від яких залежить життя. Наша співпраця з громадою Музиківки - новий дієвий шлях взаємовідносин об’єднаних територіальних громад у процесі децентралізації, в сфері ефективного медичного обслуговування, - надання первинної та вторинної допомоги. Формуванню цього процесу сприяє і комплексний підхід Департаменту охорони здоров’я ХОДА. Наші лікарі мають можливість виїзду до Музиківки, що дозволить їм обслуговувати пацієнтів на місці. У Музиківці є дуже добре обладнана амбулаторія – розповіла головний лікар Обласної лікарні відновлювального лікування Вікторія Вагнєр.

Реалізацію цього проекту обговорили під час наради в Департаменті охорони здоров’я за участі директора департаменту Віктора Короленка. А також визначились, за якою схемою ініціативу будуть втілювати в життя. Уже найближчим часом об’єднана територіальна громада Музиківки, Обласна лікарня відновлювального лікування та інші медичні заклади міста укладуть договір на відповідне обслуговування. Цей крок стане новим та результативним прикладом ефективної співпраці об’єднаної територіальної громади й медичної сфери.

Область:

Херсонська область

Громади:

Музиківська сільська об’єднана територіальна громада Музиківська територіальна громада

Джерело:

«Херсон online»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...