Децентралізація дає можливість людям взяти в свої руки владу і змінити життя на краще, – Президент

Глава держави Петро Порошенко під час візиту до Одеси провів нараду з головами обласних державних адміністрації Одеської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей. У робочій нараді з питань проведення децентралізації взяли участь міністри, чия діяльність пов’язана з питаннями регіональної політики та місцевого самоврядування, розвитку інфраструктури, податкової політики і фінансів, а також голови об’єднаних територіальних громад чотирьох південних областей України.

Президент повідомив, що у 2016 році місцеві бюджети із впровадженням реформи децентралізації в Україні зросли на 44 млрд грн. При цьому він висловив сподівання, що у 2017 році місцеві бюджети зростуть ще на 30 млрд грн. 

Петро Порошенко привітав успішне проведення виборів до об’єднаних територіальних громад, які відбулися в минулому році, та висловив сподівання, що процес децентралізації та добровільного об’єднання у територіальні громади відбуватиметься ще динамічніше, оскільки він довів свої переваги та створює передумови для сталого економічного та соціального розвитку регіонів.

Глава держави особливо акцентував увагу учасників наради на питанні реконструкції та будівництва доріг. В Україні майже 50 тис. км доріг державного значення і, в порівнянні з 2016 роком, коли було виділено 12 млрд грн. на їх ремонт, у 2017 році на ці цілі передбачено 30 млрд грн. в Дорожньому фонді і в Державному бюджеті. При цьому він наголосив, що бере це питання під контроль. «Нам треба завершити проектні роботи, тендери в найкоротші терміни. При цьому забезпечити перевагу українським виробникам та українським компаніям. І щоб кожна копійка з 30 млрд була використана ефективно і дороги були побудовані», - сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що «експеримент щодо використання позапланових надходжень від митниці на будівництво доріг не буде тривати довго» та звернувся до присутніх з пропозицією скористатися цією його ініціативою. «Вона створює дуже потужну мотивацію місцевої влади і голів державних адміністрацій для того, щоб боротись із контрабандою і мати чітку мотивацію людей для того, щоб збільшувати надходження від митниці. В цьому році це відпрацювало непогано», - зазначив Петро Порошенко та поставив завдання вийти на показник у 2 500 км новозбудованих та відремонтованих доріг у 2017 році.

13.01.2017 - 12:27 | Переглядів: 8396
Децентралізація дає можливість людям взяти в свої руки владу і змінити життя на краще, – Президент

Теги:

Петро Порошенко

Область:

Одеська область

Джерело:

Прес-служба Президента України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...