«Я готовий нести будь-яку відповідальність за децентралізацію, знаю, що вона буде чи не найбільшим успіхом України», - Володимир Гройсман

Представники прес-служб обласних державних адміністрацій та регіональних телерадіомпаній вдруге зустрілися за круглим столом з головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом та провідними вітчизняними експертами з децентралізації.

Цього разу зустріч була присвячена конституційній реформі в частині децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування.

Звертаючись до учасників, Володимир Гройсман наголосив, що нова система місцевого самоврядування, запровадження якої передбачено змінами до Конституції України, приведе у владу професіоналів.

«У нас є добрий літак - Україна. Але в нас немає системи управління цим літаком, він не може піднятися у повітря. Тому нам треба створити гарну систему управління, а це -децентралізація і місцеве самоврядування, і нам треба гарний персонал. Як тільки буде система управління, такий персонал сам прийде і захоче працювати», - наголосив він.

«Я вірю, що ми запровадимо це, - сказав В.Гройсман, заявивши: «Я готовий нести всю повноту будь-якої відповідальності за цю реформу, знаю, що вона буде чи не найбільшим успіхом України. Я готовий нести персональну відповідальність за наслідки впровадження цієї реформи». «Я знаю, що громади, люди будуть задоволені, коли вони відчують цей процес, це вже ніколи ніхто не зупинить. Це вже буде Європа», - додав він.

Захід відбувся за фінансової та організаційної підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні».

08.07.2015 - 19:23 | Переглядів: 14565
 «Я готовий нести будь-яку відповідальність за децентралізацію, знаю, що вона буде чи не найбільшим успіхом України», - Володимир Гройсман

Відео:

Теги:

Володимир Гройсман Конституція

Джерело:

DESPRO

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...