Голови місцевих рад Нововодолазького району відвідали Польщу для вивчення досвіду децентралізації (+фото)

Минулого тижня делегація району ознайомилася з роботою органів місцевого самоврядування Малопольського воєводства.

В рамках візиту представники Харківщини зустрілися з Генеральним консулом України у Кракові Олегом Мандюком. Вони обговорили реформи в Україні та можливість використання польського досвіду в їх реалізації. Також делегація Нововодолажчини зустрілася з членом Уряду Маршалковського Малопольського воєводства Республіки Польща Гжегожем Липцем.

«Ця зустріч була дуже важливою для нас, оскільки дає надію на подальшу співпрацю у сфері розвитку місцевого самоврядування та розвитку сільських територій з Малопольським воєводством Республіки Польща на новому рівні», - наголосила координатор Харківського регіонального Офісу реформ та розвитку Діана Баринова.

Крім того, представники Харківщини побували у Малопольській агенції регіонального розвитку та технопарку - організаціях, які працюють як із зовнішніми, так і внутрішніми інвестиціями, спрямованими на розвиток територій. Також вони відвідали сільськогосподарську дорадчу службу, яка веде роботу із супроводу сільськогосподарської діяльності фермерів, де обговорили розвиток аграрного сектору, як основного інструменту розвитку сільських територій.

Протягом візиту голови сільських та селищних рад Нововодолажчини також мали змогу ознайомитися з роботою своїх колег – війтів та бургомістрів, які працюють на території гмін Вишнева, Дидня, Мислениця.  

Особливу зацікавленість голів сільських рад, за словами Діани Баринової, викликала робота системи пожежної безпеки в гміні. Крім державної служби, яка розташована на базі району, у кожній гміні є добровільна пожежна дружина, яка має частини, повністю укомплектовані необхідною технікою, на території кожного села. Чоловіче населення гміни на добровільних засадах здійснює чергування та забезпечує більш швидке реагування у випадку пожежі.

«Наші польські колеги та експерти запевняють, що розвиток територій Польщі відбувся виключно завдяки децентралізації. Вони вважають, що Україна сьогодні йде правильним шляхом», - підкреслила Діана Баринова.

Проект, в рамках якого представники районів Харківщини відвідують Польщу для вивчення досвіду децентралізації, реалізується громадською організацією «Польсько-українська аграрна асоціація» та Харківським регіональним Офісом реформ та розвитку (Центром розвитку місцевого самоврядування) за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Генерального консульств республіки Польща у Харкові. 

13.12.2016 - 18:07 | Переглядів: 9418

Приєднані зображення:

Область:

Харківська область

Джерело:

Харківська ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...