Дніпропетровська область вже прийняла бюджет на 2017 рік

Ще більше доріг, житлових будинків, дитячих садків і природоохоронних проектів. Дніпропетровщина прийняла обласний бюджет-2017, другий рік поспіль – першою в Україні. Головний кошторис свідчить: 2017-й стане роком розвитку регіону. Акцент - на будівництві нових об'єктів і повній реконструкції існуючих: область будуватиме і ремонтуватиме дитячі садки, школи, лікарні, водоводи, житлові будинки. За яким бюджетом буде жити регіон наступного року, розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Близько шести місяців команда ДніпроОДА працювала над проектом обласного бюджету 2017. Сьогодні депутати прийняли основний кошторис регіону.

«Бюджетний кодекс України дає регіонам можливість самостійно формувати і приймати бюджет. Другий рік поспіль Дніпропетровщина користується цим правом і приймає головний кошторис області першою в країні. Наша позиція: не відкладати затвердження бюджету на потім через політичні чвари, а займатися реальними справами. Вже з 1 січня область почне реалізацію важливих інфраструктурних проектів. Будемо будувати ще більше. Практично все - за новими проектами, тому всі об'єкти будуть сучасними» - зазначив керівник Дніпропетровської області Валентин Резніченко.

Бюджет Дніпропетровщини-2017 - бюджет розвитку. Акцент - на будівництві нових об'єктів, які жителі області чекали десятиліттями. Планується повна реконструкція 12 шкіл і 8 дитячих садків, 4 дитсадки - побудують «з нуля». Команда ДніпроОДА завершить будівництво житлових будинків у Васильківському, Петропавлівському, Царичанському та Юр'ївському районах, в Дніпровському районі - почнуть будувати новий будинок і планують цього року його здати.

По всій області побудують та реконструюють 12 водоводів і каналізаційних систем. Водою забезпечать 24 тисячі людей. У 2017-му планують капітально відремонтувати рекордну кількість доріг - покриття оновлять більш ніж на 200 вулицях.

В 1,5 рази більше коштів, ніж цьогоріч, у бюджеті передбачено на природоохоронні заходи - очищення річок, захист населених пунктів від підтоплень, зменшення викидів в атмосферу.

«2017-й, як і 2016-й, стане для Дніпропетровщини роком розвитку. На будівництво і реконструкцію садочків, шкіл, доріг, водопроводів, житла виділяємо 30% бюджету. Це майже в сім разів більше, ніж в 2014-му», - розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

У бюджеті Дніпропетровщини-2017 передбачено збільшення соціально захищених статей - витрати на зарплати, харчування в лікарнях і санаторіях, медикаменти, пенсії і стипендії зростуть на 41,5%.

02.12.2016 - 16:48 | Переглядів: 13835
Дніпропетровська область вже прийняла бюджет на 2017 рік

Теги:

бюджет

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Дніпропетровська ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...