В Івано-Франківську розпочався Форум місцевого самоврядування

 «Секторальні реформи в призмі децентралізації: освіта, охорона здоров’я, соціальний захист населення, адміністративні послуги», який проводить Асоціація міст України». Під такою назвою у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який фінансується USAID, розпочав роботу Форум місцевого самоврядування.

У його проведенні беруть участь представники галузевих міністерств, профільних парламентських комітетів, органів місцевого самоврядування та експерти. Зокрема, присутні заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Крецул, голова обласної ради Олександр Сич, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, народний депутат України Юрій Соловей, представники  Асоціації міст України.

«На Прикарпатті вже створені та успішно розвиваються чотири об’єднаних територіальних громади. Спільно з обласною радою опрацьовано варіанти можливого створення нових ОТГ, які базуватимуться на принципах добровільності та фінансової спроможності», - зазначив під час відкриття форуму заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Крецул. Посадовець розповів присутнім про перші кроки реалізації реформи децентралізації влади в області та зауважив, що надалі процес об’єднання територіальних громад відбуватиметься динамічніше.

«Сподіваємося, що наступного року в області будуть утворені значна кількість нових ОТГ, прикладом для яких стане позитивний досвід та здобутки вже існуючих об’єднаних територіальних громад, - наголосив Валерій Крецул. 

Зазначимо, що Форум місцевого самоврядування стане майданчиком для обговорення стратегій секторальних реформ у контексті децентралізації, підготовлених Асоціацією міст України, за напрямками: освіта, охорона здоров’я, соціальний захист населення, адміністративні послуги. В рамках заходу відбудеться спільна зустріч голів об’єднаних територіальних громад та голів громад, що прийняли рішення про об’єднання.

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...