У ЛОДА обговорили Перспективні плани шести районів

У ЛОДА відбувся круглий стіл “Перспективний план Львівської області” за участі першого заступника голови Львівської ОДА Ростислава Замлинського, заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка, провідного експерта в галузі децентралізації Юрія Ганущака, депутатів облради, представників громадськості.

Під час заходу присутні обговорили проекти Перспективних планів спроможних територіальних громад: Турківського, Дрогобицького, Стрийського, Сокальського, Сколівського та Пустомитівського районів, які планується найближчим часом розглянути на сесії Львівської обласної ради.

У вступному слові Ростислав Замлинський зауважив, що реформа децентралізації є вкрай важливою і вона вже має позитивні результати.

Перший заступник голови ЛОДА нагадав, що на території області є двадцять районів, по трьох з них (Кам’янка-Бузький, Золочівський, Буський) та м. Львів – проект Перспективного плану був затверджений у редакції 2015 року. “Відповідно було доручення облдержадміністрації доопрацювати проект Перспективного плану, оскільки зі 162 громад Кабінет Міністрів України затвердив – 88. Зважаючи на це, ми не могли не дати можливість новим ініціативам бути врахованими”, – пояснив посадовець.

“До цієї роботи ми залучили профільних спеціалістів ЛОДА, експертів, громадськість, наукові інституції, – говорить Ростислав Замлинський, – також провели різноманітні консультації, роз’яснювальну роботу – здійснено більше 400 виїздів в різні населені пункти області з метою інформування громадськості про реформу і кроки до формування об’єднаної територіальної громади (ОТГ)”.

Під час засідання присутні детально обговорили різні аспекти створення ОТГ у шести районах.

Так, на сесії обласної ради в межах Турківського району пропонується створити – 2 ОТГ, Дрогобицького – 4, Стрийського – 4, Сокальського – 4, Сколівського – 3 та Пустомитівського – 6.

Нагадаємо, що Львівська обласна рада схвалила проекти Перспективного плану одинадцяти районів.

Станом на сьогодні на Львівщині сформовано 16 об’єднаних територіальних громад. 15 із них мають прямі бюджетні відносини з Міністерством фінансів. Ще одна, Ходорівська громада, в якій вибори провели у березні, почне працювати з 1 січня 2017 року.

Область:

Львівська область

Джерело:

«Львівська газета»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...