Усі об’єднані громади подали проектні заявки на використання коштів державної інфраструктурної субвенції у 2016 році

Усі 159 об’єднаних громад, між якими цього року розподілені кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури, вже подали до Мінрегіону відповідні проектні заявки, хоча поки що не на усю суму.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода, підсумовуючи результати чергового засідання експертної комісії при Мінрегіоні з розгляду поданих об’єднаними громадами заявок на інфраструктурні проекти, які можуть реалізовуватися за кошти субвенції з державного бюджету.

«До кінця року кошти державної підтримки об’єднаним громадам мають будуть використані в повному обсязі, інакше повернуться до державного бюджету, а отже не спрацюють на розвиток територій. Тому громадам слід максимально активізуватись у цьому напрямку - в найкоротші терміни визначитися з інфраструктурними проектами і подати відповідні заявки на розгляд комісії», - зазначив В’ячеслав Негода.

За інформацією Першого заступника Міністра, станом на 27 вересня експертною комісією при Мінрегіоні погоджено 1163 заявки від 159 об’єднаних територіальних громад на проекти розвитку інфраструктури, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації проектів, на які погоджено заявки, становить 948,1 млн грн (~94,8 % розміру субвенції).

Об’єднані громади Вінницької, Закарпатської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської та Сумської областей вже розподілили між інфраструктурними проектами 100 % виділених їм коштів субвенції.

Найбільший залишок невикористаної субвенції в Хмельницькій (11,2 млн грн), Полтавській (7,7 млн грн), Одеській (7,3 млн грн) та Тернопільській (7,1 млн грн) областях.

Як повідомлялося, об’єднані громади мають проектних заявок на більш ніж 90 % коштів державної інфраструктурної субвенції.

Нагадаємо, у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн — для найбільшої.

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...