Європа продовжує підтримувати реформу місцевого самоврядування в Україні

Європа продовжує підтримувати реформу місцевого самоврядування в Україні 19 травня в Мінрегіоні відбулась відкрита презентація Проекту «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні». Передбачається, що даний проект має привернути увагу суспільства до реформи місцевого самоврядування, надати інформаційну підтримку у процесі добровільного об’єднання і взагалі прискорити процеси децентралізації в Україні.

Проект об’єднує зусилля неурядових організацій, громад та органів влади на місцях, українських та міжнародних експертів, залучаючи при цьому грантову підтримку від Європейського Союзу.

Керівник проекту Андрій Гінкул зазначив, що особлива увага буде приділятися спільній роботі представників неурядових організацій та місцевих органів влади. Для цього в рамках проекту будуть проведені конференції, інформаційно-освітні події та низка робочих зустрічей й нарад. «Також ми надаватимемо експертну підтримку робочим групам, які створені при органах влади різного рівня, щодо організації процесу об’єднання громад», - додав він.

Крім того, реалізація проекту включає проведення семінарів, спрямованих на впровадження Концепції реформування місцевого самоврядування в Україні, механізмів електронного врядування, надання міні-грантів, забезпеченням необхідної консультаційної підтримки для органів місцевого самоврядування, неурядових організацій, ЗМІ.

Проект розрахований на 2 роки – він триватиме до 31 грудня 2016 року. Бюджет проекту складає близько 740  тисяч  євро, з яких більше 660 тисяч євро - фінансування ЄС.

Проект реалізується у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Сподіваємося, що цей проект об’єднає навколо себе існуючих фахівців з питань місцевого самоврядування, а також виховуватиме молоде активне покоління експертів. На рівні громад зараз існує величезний запит на швидку і якісну інформацію щодо реформи, особливо – щодо процесу об’єднання громад. Тому організаційна та комунікаційна підтримка від Проекту як ніколи актуальна», - зазначив під час конференції заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...