Проект DOBRE запрошує об'єднані громади семи областей до участі у конкурсі

DOBRE запрошує всі Об’єднані Територіальні Громади, що об’єднались на добровільних засадах і провели місцеві вибори, або об’єднались на добровільних засадах і мають вже заплановані місцеві вибори (що підтверджено Центральною виборчою комісією України), подавати заявки, щоб стати партнерами DOBRE та взяти участь в новій програмі!"

DOBRE обере 25 Об’єднаних Територіальних Громад для участі в першій черзі з трьох, що заплановані програмою. Про процес подання заявок на другу та третю черги буде оголошено окремо в рамках плану імплементації програми DOBRE.

Опис програми DOBRE

Головними надавачами технічної допомоги, навчання та підтримки протягом всього проекту в координації з Global Communities будуть Фундація підтримки місцевої демократії (FSLD) з Польщі та Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад (ВАССР). Всі партнери DOBRE підтримуватимуть кожну Об’єднану Територіальну Громаду в процесі стратегічного планування за ініціативи громад, результатом котрого стане створення та фінансування проектів місцевого економічного розвитку, державно-приватних партнерств, покращення надання послуг, краще управління державними фінансами. Проекти та ініціативи за підтримки DOBRE потребуватимуть адекватного місцевого внеску поряд з коштами, що надаватимуться проектом DOBRE. Через мережу організацій підтримки місцевого самоврядування  та регіональних організацій громадянського суспільства в кожній партнерській області DOBRE сприятиме новому співробітництву та мобілізації ресурсів для проектів місцевого самоврядування.
 
DOBRE підтримуватиме Об’єднані Територіальні Громади в семи областях України – Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. В якості партнерів програми DOBRE, відібрані Об’єднані Територіальні Громади зобов’язуються брати активну участь у повному спектрі заходів та процесів DOBRE. Кожна Об’єднана Територіальна Громада підпише Меморандум порозуміння з DOBRE для підтвердження зобов’язань Об’єднаної Територіальної Громади брати повну участь, а партнерів з реалізації DOBRE – надавати різноманітну допомогу.

Обсяг робіт та результати

Від кожної Об’єднаної Територіальної Громади очікується надання повної та прозорої інформації щодо усіх процесів в ході програми. Це також стосується планів, бюджетів, пропозицій, проектних документів, іншої доречної інформації.  

Кожна Об’єднана Територіальна Громада підпише Меморандум порозуміння з DOBRE про співробітництво і зобов’язання.

Кожна Об’єднана Територіальна Громада направить ключових учасників (як буде погоджено між Об’єднаною Територіальною Громадою і DOBRE) для участі у всіх тренінгах, зустрічах та інших заходах.

Кожна Об’єднана Територіальна Громада, на засадах відкритості та прозорості, братиме участь в самооцінці за Індексом колегіальної муніципальної спроможності (PMCI).

Кожна Об’єднана Територіальна Громада братиме участь в інклюзивному та колегіальному процесі стратегічного планування, в результаті котрого буде створений стратегічний план Об’єднаної Територіальної Громади та детальні плани дій проектів розвитку Об’єднаної Територіальної Громади.

Кожна Об’єднана Територіальна Громада розробить та запровадить план покращення надання послуг для, принаймні, однієї послуги, пріоритетність котрої визначатиметься громадянами та ключовими партнерами, а також проект місцевого економічного розвитку, з очікуванням, що у подальші роки проекту з’являться нові плани і проекти.

Кожна Об’єднана Територіальна Громада, в рамках програми, запровадить практику залучення громади та побудує продуктивне співробітництво з секторами приватного бізнесу, організаціями підтримки місцевого самоврядування, організаціями громадянського суспільства.

Тривалість, час та розташування

В нижченаведеній таблиці міститься графік заходів програми за категоріями. Дані наведені для загального уявлення і заходи можуть зсуватись відповідно до місцевих розкладів та можливостей.

DOBRE розпочне роботу зі зборів всіх партнерських Об’єднаних Територіальних Громад в кожній області для проектної орієнтації, в ході котрої будуть підтверджені всі деталі розкладів та циклів навчання.

Проект DOBRE запрошує об'єднані громади семи областей до участі у конкурсі

Критерії відбору Об’єднаних Територіальних Громад

DOBRE завершить відбір першої черги з 25 Об’єднаних Територіальних Громад в жовтні 2016 р. Відбір ґрунтуватиметься на таких принципах:

  • Відбір має бути прозорим та конкурентним, з ясними критеріями та об’єктивною системою оцінювання.
  • Обрані Об’єднані Територіальні Громади мають представляти всі цільові області DOBRE. Критерії відбору застосовуватимуться на рівних засадах для кожної області.
  • Відібрані громади мають представляти різноманітність типів та характеристик об’єднаних громад, існуючих в Україні.

Перша черга з 25 Об’єднаних Територіальних Громад відбиратиметься з двох типів учасників:

1. тих, хто вже об’єднались на добровільних засадах. Тобто, ці Об’єднані Територіальні Громади на момент кінцевого терміну подання заявок вже провели місцеві вибори та створили нові структури місцевого врядування;

2. тих громад, які об’єднались на добровільних засадах і мають (станом на 5 жовтня 2016 року - на момент кінцевого терміну подання заявок) вже заплановані місцеві вибори (що підтверджено Центральною виборчою комісією України).

Критерії відбору для всіх учасників конкурсу є однаковими.

Оцінка: Оцінка досвіду та спроможності Об’єднаних Територіальних Громад, які подали заявки, проводитиметься за трьома групами показників:

A.   Лідерська та бюджетна спроможність;
B.   Надання послуг громадянам;
C.   Участь громадськості та інклюзивність.

Кожна група містить показники, котрі ранжуються по шкалі від найвищого балу, коли Об’єднана Територіальна Громада проводила заходи та проявляла багато ініціатив в конкретних сферах в минулому, демонструючи солідний досвід, до найнижчого, коли не було зацікавленості, або продемонстрованої спроможності.

Для оцінки та присудження балів заявкам DOBRE створить оцінювальну комісію. Ця комісія переглядатиме та оцінюватиме всі отримані заявки, та даватиме рекомендації щодо остаточного відбору першої черги з 25 Об’єднаних Територіальних Громад. Рекомендація комісії ґрунтуватиметься на порівнянні підсумкових балів всіх Об’єднаних Територіальних Громад - кандидатів в межах громад одного типу.

Процес подання заявок

До цього запрошення додається повна заява-анкета, яку Об’єднана Територіальна Громада має заповнити та здати до кінцевого терміну – 5 жовтня 2016 р.

У заяві-анкеті містяться питання про минулий досвід та майбутні цілі Об’єднаної Територіальної Громади, зокрема, питання стосовно керівництва, управління бюджетом, надання послуг та залучення громадян. Питання розроблені таким чином, щоб надати можливість Об’єднаній Територіальній Громаді без досвіду описати свої ідеї щодо необхідних та можливих дій, та продемонструвати, як їх цінності та цілі співпадають з завданнями програми DOBRE.

Заяву також необхідно підкріпити відповідною документацією. Це можуть бути минулі проекти, або минулі пропозиції та бюджети, інформаційні листівки щодо минулих заходів, або запрошення чи тендери для контрактів на обслуговування, котрі готувались центром Об’єднаної Територіальної Громади, або її територіальними частинами. Заявникам може знадобитись час для визначення доречних прикладів від інших громад-членів Об’єднаних Територіальних Громад, збору та відбору такої підкріплюючої документації з архівів Об’єднаної Територіальної Громади. Тому почніть готувати заявку заздалегідь!

DOBRE проведе інформаційні сесії в кожній області для надання подальших інструкцій та порад щодо заповнення анкет, а також щодо того, яка підкріплююча документація краще підходить. Розклад таких інформаційних сесій буде надано окремо.

Інструкції щодо подання:

Будь ласка, для подачі заяви-анкети зі всією підкріплюючою документацією та додатками виконайте наступні кроки:

1. Завантажте заяву-анкету

2. Заповніть завантажену заяву-анкету та надішліть її (у форматі WORD) на електронну адресуDOBRE@vassr.org, у темі листа вкажіть: "Програма DOBRE назва Вашої громади". Будь ласка, використовуйте ZIP, якщо Вам необхідно заархівувати Ваші документи.

3. Роздрукуйте заповнену заяву-анкету поставте підпис, печатку (в разі наявності) та зі всією підкріплюючою документацією та додатками надішліть поштою на адресу:

Всеукраїнська асоціація сільських і селищних рад (ВАССР)
вул. Січових Стрільців, 73, 13 поверх
Київ, 04053

Датою подання заявки вважатиметься дата поштового штемпеля.

Питання, щодо заповнення заяв-анкет приймаються у письмовому вигляді на електронну адресу DOBRE@vassr.org до 23 вересня включно.  Відповіді будуть надіслані письмово на зазначену Вами електронну адресу до кінця вересня.

Зверніть увагу, за посиланнями нижче, Ви можете  завантажити аплікаційну форму!

Аплікаційна форма (заява-анкета)

06.09.2016 - 13:00 | Переглядів: 8157
Проект DOBRE запрошує об'єднані громади семи областей до участі у конкурсі

Теги:

Джерело:

Всеукраїнська Асоціація cільских та селищних рад

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...