На Сумщині три громади в процесах об’єднання вийшли на «фінішну пряму»

Одна із цих громад – Шалигинська. Про це під час зустрічі із делегацією Глухівського району повідомив тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Олександр МАРЧЕНКО.

Серед двох інших громад, які сформуються найближчим часом, посадовець назвав Дружбівську ОТГ – на території Ямпільського району та Миколаївську ОТГ (Білопільський район).

За словами заступника голови Глухівської райдержадміністрації Вікторії СОКОЛ, з часу прийняття Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 № 157- VІІІ в районі проводиться масштабна робота щодо його реалізації.

І результати роботи очевидні. У минулому році на Глухівщині утворилася перша і єдина поки що в області Березівська ОТГ. Наразі має всі шанси на функціонування вже в цьому році Шалигинська ОТГ. Станом на сьогодні спільною робочою групою цієї громади проводиться підготовка проектів рішень щодо добровільного об’єднання.

Нагадаємо, до складу Шалигинської громади увійдуть 9 населених пунктів, у тому числі 1 селище (1 селищна рада) та 8 сіл (4 сільські ради), площа громади складатиме 257,52 кв. км. Загальна кількість мешканців громади налічуватиметься 4048 осіб, у тому числі дітей: дошкільного віку - 141, шкільного віку – 355.

На сьогодні всі сільські ради цієї громади на своїх сесіях уже прийняли рішення про надання згоди на добровільне об'єднання територіальних громад та делегування представника до спільної робочої групи.

Як розповіла голова Шалигинської селищної ради Галина МАТОСЕВА, громада справді не може дочекатися проходження всіх процедур об’єднання, щоб стати до роботи заради спільної мети – утворення спроможної процвітаючої об’єднаної громади, яка працюватиме не лише для вирішення поточних питань, а й прораховуватиме перспективу на майбутнє. Тим більше, що разом із величезними повноваженнями держава сьогодні громадам надає і солідні ресурси, які дозволять їм стати справжніми господарями на своїй території.

Область:

Сумська область

Джерело:

regionews

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...