​Після об’єднання бюджет Нижньовербізької ОТГ становитиме 30 млн. грн.

У селах Мишин і Ковалівка потенційної Нижньовербізької ОТГ Коломийського району Івано-Франківської області відбулися громадські обговорення щодо утворення цієї громади.

У заході у рамках акції «Децентралізаційний марафон» взяли участь виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Олексій Войтичук, регіональні консультанти з правових і фінансових питань Марія Баран і Юрій Стефанчук. Нагадаємо, що згідно з Перспективним планом формування територіальних громад Івано-Франківської області до потенційної Нижньовербізької ОТГ належать села Нижній Вербіж, Великий Ключів, Верхній Вербіж, Ковалівка, Мишин і Спас.

За словами Юрія Стефанчука, після об’єднання Нижньовербізька ОТГ суттєво збільшить свій бюджет за рахунок ПДФО. Власні надходження цієї громади становитимуть приблизно 5 млн. грн., з яких майже 2 млн. 700 тис. грн. від ПДФО. Базова дотація дорівнюватиме приблизно 6 млн. грн. На переконання експерта, саме ці джерела надходжень дозволять громаді фінансувати будинки культури, бібліотеки, дитячі садки тощо. Після об’єднання  загальний обсяг бюджету цієї громади становитиме приблизно 30 млн. грн. А торік села, які належать до потенційної Нижньовербізької ОТГ загалом мали бюджет 2 млн. 300 тис. грн. Також Юрій Стефанчук підкреслив, що стосовно наповнення бюджету і повноважень об’єднані громади прирівняні до міст обласного значення. 

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

Правда

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...