До Мельнице-Подільської школи підведено воду

Майже 20 років у Мельнице-Подільській загальноосвітній школі, де навчається понад 400 учнів,  не була підведена вода, та й вбиралень у приміщенні не було.  Діти змушені були користуватися туалетами на вулиці.  І ось, поки учні насолоджуються канікулами, у школі – свято: пробурена свердловина, і вода вже надходить до шкільних приміщень, в яких облаштовано новенькі санвузли.

«Звичайно, можливо ця подія не є визначною на рівні держави. Але вона є радісною для  усієї Мельнице-Подільської громади, - наголосив на урочистостях голова обласної  ради Віктор Овчарук. – Для мене особисто вирішення проблеми з водою у школі було принциповим питанням.  Адже йдеться про дітей, про те, щоб комфортно їм було навчатися та перебувати у школі. Зрештою, мова про здоров’я учнів. Спільними зусиллями та завдяки спонсорським коштам  проблему вдалося вирішити».

На урочистості зійшлося чимало батьків, вчителів, мешканців Мельниця-Подільської. «Я складаю величезну дяку голові обласної ради, нашому депутату Віктору Овчаруку, - зазначив селищний голова об’єднаної громади Володимир Боднарчук. – Це питання він взяв під особистий контроль і доклав багато зусиль, щоб були позитивні результати. Тепер у нашій школі створені нормальні гідні умови для навчання і для того, щоб діти виростали здоровими».

На буріння свердловини та підведення води до школи було витрачено 60 тисяч гривень. Усі кошти – спонсорські.

Облаштування санвузлів у школі обійшлося у 150 тисяч гривень. Ці кошти виділила селищна рада. «Це ще один успішний приклад  доцільності створення об’єднаних громад, як це зробили у Мельнице-Подільській, - наголосив Віктор Овчарук. – Громада отримала кошти на соціальний розвиток, і сама визначає, на які потреби їх спрямовувати і як ними розпоряджатися».

Область:

Тернопільська область

Громади:

Мельнице-Подільська селищна об’єднана територіальна громада Мельнице-Подільська територіальна громада

Джерело:

Сайт Тернопільської обласної ради

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...