Історія успіху: Преображенська сільська об’єднана громада створила освітній округ

Одним із вагомих управлінських повноважень, які отримали органи місцевого самоврядування об’єднаної територіальної громади є право і можливість на формування власної і ефективної системи забезпечення освітніми послугами населення своєї громади. З урахуванням соціальної значимості сектора освіти і домінуючого обсягу видаткової частини бюджету ОТГ на її утримання, це завдання є одним із першочергових і найбільш актуальних для органів влади ОТГ.

Так, з метою створення рівних умов дітей щодо отримання середньої освіти рішенням сесії створено Преображенський освітній округ та визначено опорним закладом КЗ «Навчально-виховний комплекс «ОСНОВА» Преображенської сільської ради Оріхівського району.

Сьогодні на території Преображенської сільської громади функціонують 3 загальноосвітні заклади, в яких навчаються діти з  15 населених пунктів. Як інформує Відділ освіти, культури, молоді та спорту Преображенської сільської ради суб’єктами освітнього округу стали наступні філії: комунальний заклад «Омельницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені академіка Миколи Антоновича Доллежаля», комунальний заклад «Вільнянська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» та дошкільні ланки: комунальні дошкільні навчальні заклади «Ромашка»; «Весняночка», «Сонечко», «Білочка».

Нагадаємо, що головними завданнями опорного закладу є концентрація та ефективне використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів (вихованців), створення єдиної системи виховної роботи. Опорні заклади обирають форми, засоби і методи навчання та виховання відповідно до Законів України "Про освіту", "Про загальну середню освіту", інших актів законодавства та своїх установчих документів з урахуванням специфіки власної освітньої діяльності, профілю (спеціалізації) та інших особливостей організації навчально-виховного процесу.

На сьогодні у планах Преображенської громади здійснити закупівлю автобусного транспорту для організованого перевезення учнів за рахунок субвенції з державного бюджету.

Область:

Запорізька область

Громади:

Преображенська сільська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...