На Херсонщині "народжується" ще одна об’єднана громада – Рубанівська

Слідом за Кочубеївською громадою невдовзі на Херсонщині з'явиться ще одна - Рубанівська ОТГ Великолепетихського району.

10 червня голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв підписав розпорядження про затвердження висновків щодо відповідності проектів рішень Рубанівської, Миколаївської, Демидівської сільських рад стосовно добровільного об'єднання територіальних громад Конституції та законам України.

Громада буде створена в межах 5 населених пунктів - сіл Рубанівка (адмінцентр), Веселе, Миколаївка, Демидівка й Запоріжжя. Її площа - близько 370 кв. км. При цьому відстань між населеними пунктами і центром ОТГ не перевищує 25 км. Загальна чисельність населення - понад 4000 осіб.

Минулорічний бюджет Рубанівської сільської ради перевиконано на 33%. Крупні орендарі землі працюють на території Рубанівської, Миколаївської та Демидівської сільрад. Сотні сільських родин тут обробляють земельні наділи самостійно. На території Рубанівської сільради видобувають червону глину, яка використовується у виробництві цегли та керамовиробів.

На сьогодні громади мають 4 дошкільні заклади (3 - у Рубанівці та 1 у Миколаївці, 4 школи (2 - у Рубанівці, 1 - у Миколаївці та НВК - у Демидівці). У цьому навчальному році в них навчалося 457 учнів. На території сільрад є 5 бібліотек, 4 клуби з народним музеєм та будинок культури. Мережа інфраструктурних об'єктів майбутньої ОТГ складається з комунальних підприємств, що забезпечують водопостачання, пожежно-рятувальних служб, відділень поштового зв'язку, ветеринарної служби та ін. Рубанівка як адмінцентр має приміщення, необхідні для розміщення адміністративних органів ОТГ, та забезпечена кадрами для виконання нових повноважень.

Транспортне сполучення щоденно за трьома маршрутами дозволяє безперешкодно діставатися з сіл до адмінцентру ОТГ.

Громада, яка найближчим часом порядкуватиме гуртом, сподівається, що переміни в сільській глибинці позитивно позначаться на їхньому спільному майбутньому. Шлях до цього хоч і тернистий, але багатообіцяючий. Вітаємо громаду й бажаємо якомога швидше досягти наміченого!

Область:

Херсонська область

Джерело:

«ПіК»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...