В Одеській області пройдуть тренінги з децентралізації

Український інститут міжнародної політики запрошує громадські організації та ініціативи Одеської області взяти участь у проекті “Підтримка розвитку громади зсередини”

Проект створює форум для передання знань та навичок з організаційного розвитку та інституційної спроможності громад, інклюзивного способу вироблення пріоритетів місцевої політики та їх пізнішу реалізацію у партнерстві місцевої влади та громадських ініціатив та середовищ, застосування методів проектного менеджменту у роботі міст районного та обласного значення та новостворених об’єднаних територіальних громад.

Цільовою аудиторією проекту «Підтримка розвитку громади зсередини» є представники місцевих органів влади, представники громадського сектора (місцевий та регіональний рівень), місцеві активісти та групи з 5 Східних (Дніпропетровська, Харківська, Запорізька, Донецька та Луганська) та 3 Південних (Миколаївська, Одеська, Херсонська) областей України.

Завданнями тренінгу є :

  • Роз’яснити поточний хід реформи з децентралізації, що була розпочата у 2015, перші здобутки та труднощі. Важливість стратегічного підходу до управління та розвитку власних громад ;
  • Надати навички з застосування проектного менеджменту у роботі міст /громад у визначених цільових групах;
  • Стимулювати спільну роботу органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства у визначенні пріоритетів розвитку, стратегуванні, втіленні визначених пріоритетів та моніторингу результативності і ефективності впроваджених змін.

Учасниками проекту в Одеській області будуть такі міста:

  • Ізмаїл, Чорноморськ, Білгород-Дністровський, Подільськ (Котовськ), Южне, Кілія, Рені, Балта. Тренінг відбудеться у м. Одеса 20 – 22 червня 2016 року.
  • Роздільна, Болград, Арциз, Біляївка, Овідіополь, Татарбунари, Теплодар. Тренінг відбудеться у м. Одеса 23 – 25 червня 2016 року.

З кожного міста буде відібрано по 3 представники місцевих ОГС.

Для участі у проекті просимо вас заповнити анкету до 15 червня 2016 року. Відібраним учасникам буде надіслано лист-підтвердження про участь за 7 днів до початку заходу. Організатори забезпечують проживання та харчування учасників заходів.

Проект «Підтримка розвитку громади зсередини» здійснюється Українським інститутом міжнародної політики у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Національного Фонду на Підтримку Демократії (NED) .

Щодо більш детальної інформації просимо звертатись до координатора проекту Катерини Сідаш k.sidash@uiip.org.ua.

03.06.2016 - 16:26 | Переглядів: 10996
В Одеській області пройдуть тренінги з децентралізації

Теги:

анонс

Область:

Одеська область

Джерело:

Український інститут міжнародної політики

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...