Європейці прагнуть партнерства з дунаївчанами

Минулого тижня Дунаївці відвідали відразу дві групи іноземців з консультативних «офісів реформ». Представники країн Євросоюзу зустрілися з головою Дунаєвецької міської ради Веліною Заяць, депутатами і В.о. старост об’єднаної громади, а також представниками громадських організацій та профільних структурних установ зацікавлених у взаємовигідній співпраці з іноземцями.

Під час першої зустрічі з делегацією SKL Internation, до якої увійшли поляк Войцех Мархлєвскі та наш земляк з Балти Айдер Сеїтосманов мова йшла про подальші кроки і підтримку процесів децентралізації. Зокрема, велика кількість часу, була приділена наступним місцевим реформам у галузі освіти. Гості на підставі європейського і власного досвіду розповіли про запроваджені у них якісних змін у дошкільних та загальноосвітніх закладах, економічним і комерційним чинникам економії місцевих бюджетів, а також шляхам наповнення скарбниць громад. Чимало з розказаного представниками SKL Internation , цілком ймовірно, вже незабаром буде втілено на Дунаєвеччині.

Наступна зустріч – з представниками україно-чеського бізнес-форуму, який відбувся напередодні у Хмельницькому. Саме в обласному центрі 19 травня, в приміщенні Хмельницької Торгово-промислової палати, делегація від міської ради прийняла участь у великому бізнесовому діалозі з чеськими партнерами. Тому продовження спілкування в Дунаївцях 20 травня мало додаткове символічне значення, адже серед гостей були давні друзі з міста-побратима Брандіс над Лабем – Старий Болеслав.

Чеську делегацію, до складу якої входили Зденек Когутич, Роман Енчик, Ярослав Виборний, Роман Махнік та наш земляк Михайло Сегеті, радо зустріли не лише депутати очолювані мером Веліною Заяць, але й громадські активісти, підприємці та юні таланти Дунаєвеччини. Останні, в свою чергу, присвятили гостям імпровізовану мистецьку програму, де пролунали пісні українською та чеськими мовами. Що ж стосується офіційної частини зустрічі, то гості з Євросоюзу розповіли про нові горизонти спілкування – в економічно-підприємницькій площині. Чехи запропонували дунаївчанам цікаві бізнес-проекти та власні напрацювання в промисловості, сільському господарстві, ІТ-технологіях та інших галузях. На переконання представників обох сторін усі вони матимуть велике значення для просування України на шляху в Євросоюз, а також економічного зростання Дунаєвеччини, як цілісної складової Хмельницької області. Втім, відкритим залишається питання: наскільки наші земляки прагнуть стати партнерами європейців і разом з ними чесно вести всій бізнес?

Область:

Хмельницька область

Джерело:

Сайт Дунаївецької міської ради

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...