В.Гройсман: 15 квітня планується затвердити персональний склад робочих груп Конституційної комісії

Під час наступного засідання Конституційної комісії, яке відбудеться 15 квітня, буде визначено персональний склад робочих груп, які працюватимуть над розробкою змін до Основного закону.

Про це повідомив Голова Верховної Ради України, Голова Конституційної комісії Володимир Гройсман на брифінгу по завершенні першого засідання Комісії.

За словами В.Гройсмана, робота Комісії буде організована за трьома напрямками: права людини, реформа правосуддя і організація децентралізації влади і місцевого самоврядування.

Керівник Парламенту підкреслив, що конституційні зміни у частині децентралізації треба затвердити в Парламенті до осені - до місцевих виборів.

Голова Комісії наголосив, що реформа Конституції започаткована для того, аби забезпечити належну безконфліктну систему державного управління в нашій країні. «Робота Комісії потрібна для України і українців, аби кожен розумів, як жити далі, за якими правилами», - сказав він, підкресливши, що «ми налаштовані на результат».

Під час засідання Погоджувальної ради керівників депутатських фракцій і груп та комітетів Голова Верховної Ради заявив, що сьогоднішній день «є початком конституційного процесу», - відбулося перше засідання Конституційної комісії, яка була створена Президентом України і до складу якої увійшли найкращі фахівці у галузі конституційного права, представники депутатських фракцій, міжнародні експерти.

В.Гройсман висловив переконання, що напрацювання змін до Конституції відбуватиметься за участі «усіх народних депутатів, усіх фракцій - як фракцій коаліції, так і фракцій і народних депутатів, які знаходяться поза межами коаліції», «оскільки давно настав час реформувати країну і забезпечити незворотність реформ».

06.04.2015 - 19:00 | Переглядів: 14612
В.Гройсман: 15 квітня планується затвердити персональний склад робочих груп Конституційної комісії

Теги:

Володимир Гройсман Конституція

Джерело:

Прес-служба Верховної Ради України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...