В.Негода: Децентралізація без передачі об’єднаним тергромадам повноважень з управління землями за межами населених пунктів безперспективна

Вже 2 роки піднімається питання про необхідність передачі повноважень об’єднаним територіальним громадам з управління землями за межами населених пунктів, адже без цього не можливо повноцінно проводити реформу децентралізації.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час круглого столу за участі представників центральних органів виконавчої ради, асоціації міст України, асоціації районних та обласних рад, асоціації сільських та селищних рад, експертів, апарату ВРУ щодо обговорення пропозицій та зауважень до проекту Закону №4355 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель», який готується до другого читання.

«Об’єднані територіальні громади чекають на це рішення. Управління землями за межами населених пунктів має бути одним з найбільших стимулів до об’єднання і важливим ресурсом для інвестицій та розвитку громад. Отримати такі повноваження мають лише спроможні територіальні громади та органи самоврядування, які зможуть кваліфіковано забезпечити реалізацію покладених на них функцій», — зауважив В’ячеслав Негода.

На його переконання, розгляд зазначеного законопроекту дуже важливий, адже органам місцевого самоврядування та об’єднаним територіальним громадам надається можливість розпоряджатися землею, яка знаходяться в межах об’єднаних територіальних громад, а не тільки населених пунктів: «Також важливо визначитися у який саме спосіб ця земля буде передаватися».

В’ячеслав Негода підсумував, що треба мати єдину позицію Міністерства, асоціацій, експертів та депутатів в контексті концепції реформи місцевого самоврядування аби ухвалити проект Закону в цілому.

06.05.2016 - 13:28 | Переглядів: 12654
В.Негода: Децентралізація без передачі об’єднаним тергромадам повноважень з управління землями за межами населених пунктів безперспективна

Теги:

В'ячеслав Негода земля

Джерело:

Прес-служба Мінрегіонбуду

Поділитися новиною:

Читайте також:

19 березня 2024

Актуальні питання щодо здійснення публічних закупівель в умовах воєнного стану - запис вебінару

Актуальні питання щодо здійснення публічних...

В умовах воєнного стану законодавство України щодо публічних закупівель зазнає постійних змін. Під час проведення...

19 березня 2024

Шведсько-українські партнерства: один рік із Cities4Cities | United4Ukraine

Шведсько-українські партнерства: один рік із...

Рівно рік тому, під час міжнародних днів у Шведській асоціацій місцевих і регіональних влад (SALAR), ініціатива...

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...