В Деснянській об’єднаній територіальній громаді працюють над стратегією розвитку

В Деснянську  об’єднану  територіальну  громаду  завітали польські експерти та Офіс реформ у Чернігівській області задля обговорення та напрацювання шляхів розвитку громади, її перспективної стратегії.

Завдяки  взаємодії  регіональних Офісів реформ та їх співпраці з  донорськими організаціями Деснянська громада стала однією з 22 об’єднаних  громад України, в яких реалізується польсько-канадський проект «Українська адміністрація майбутнього», в рамках якого розробляються стратегії розвитку цих громад.

Польські експерти -   Павел Прокоп – голова правління Фундації Менеджерських Ініціатив, радник міського голови міста Любліна з питань транскордонної співпраці, Мирослав Скурка – директор програми  «Study Tours to Poland», Богдан Юрчук  - консультант Фундації Менеджерських Ініціатив  та консультант Офісу реформ з правових питань Ірина Кудрик  зустрілись з керівництвом громади, депутатами, керівниками бюджетних закладів.

В ході зустрічі Деснянський селищний голова Юрій Осташевський  охарактеризував очолювану ним громаду, яка має досить унікальну специфіку. Адже громада об’єднала військове селище Десна, де проживає понад 7,5 тисяч мешканців та 9 прилеглих сіл з населенням близько 1800 осіб.  Центр громади – смт.Десна є бюджетоутворюючим, адже основне джерело бюджету громади – це податок з доходів фізичних осіб -  військовослужбовців, які проходять службу в 169-му Навчальному Центрі Міністерства оборони, що розташований в селищі.

Під час обговорення експертами була актуалізована інформація у сферах: суспільство, економічна активність та структура економіки, інфраструктура, освіта, культура, рекреація, туризм, якість життя та створена робоча група  з питань стратегії.

Область:

Чернігівська область

Джерело:

«Пік»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...