Тернопіль отримав нові містобудівні повноваження в рамках децентралізації системи держархбудконтролю

25 березня в рамках децентралізації системи держархбудконтролю нові містобудівні повноваження отримало місто Тернопіль. Акт приймання-передавання справ від Держархбудінспекції до виконкому місцевої ради підписали голова ДАБІ Олексій Кудрявцев та міський голова Тернополя Сергій Надал.

Передача зазначених повноважень відбулася в рамках робочого візиту Віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка до Тернопільської області.

Тернопіль став дев’ятим населеним пунктом, який отримав нові повноваження держархбудконтролю. Тепер міська влада зможе виконувати функції реєстрації декларативних дозвільних документів, здійснювати перевірки об’єктів будівництва І-ІVкатегорій складності, зупиняти незаконні будівництва та штрафувати порушників містобудівного законодавства.

«У минулому році Тернопільська область увійшла в сімку кращих регіонів за темпами розвитку капітальних інвестицій. Левова їх частка припадає власне на обласне місто. Це означає, що Тернопіль здатен реалізувати амбітні будівельні проекти. Для того, щоб в результаті ми отримали міцні, надійні та безпечні споруди необхідний якісний контроль за будівництвом. Сподіваюсь, міська влада впорається з цим завданням», — заявив Олексій Кудрявцев.

Голова Держархбудінспекції також відзначив, що, отримавши нові повноваження, вона зможе ефективно перевірити достовірність даних, що зазначена у деклараціях. На місці також буде простіше здійснювати містобудівний моніторинг, виявляти резонансні будови та оперативно на них реагувати.

«Важливо, що влада Тернополя не боїться такої відповідальності і буде регулювати містобудівну ситуацію на своїй території в діалозі з громадою. Держархбудінспекція завжди готова поділитися з новою місцевою інспекцією досвідом та надати усі необхідні консультації. Адже лише у синхронному русі до спільної мети державну владу та місцеві громади чекатиме успіх», — наголосив Олексій Кудрявцев.

Теги:

ДІАМ

Область:

Тернопільська область

Джерело:

Прес-служба ДАБІ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...