Реформа охорони здоров'я має відбуватися у тісній комунікації з місцевою владою та громадянами, - Володимир Гройсман (+відео)

В Україні необхідно сформувати нову модель системи охорони здоров'я, що забезпечить підвищення якості медичних послуг у країні та рівня життя громадян. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, відкриваючи нараду з питань реформування системи охорони здоров’я.

Голова Парламенту підкреслив, що система охорони здоров'я в Україні сьогодні є "надзвичайно травмованою і не здатною адекватно реагувати на ті виклики, які є у суспільстві". Він зазначив, що сьогодні якість життя у країні - критична, показники тривалості життя громадян та якості послуг - низькі, а умови роботи лікарів - незадовільні.

Володимир Гройсман наголосив, що Уряд досі не запропонував стратегії реформування вітчизняної медицини. "Урядом не запропоновано жодної моделі, яка була би базовою, для того, щоби вивести охорону здоров'я на якісно новий рівень, побудувати нову систему", - зазначив він.

Очільник Верховної Ради також негативно оцінив упровадження експерименту щодо реформи охорони здоров'я у чотирьох пілотних областях України у 2012 році, який зруйнував надбання, що були, але натомість не створив нової системи. "Це все є помилки, з яких сьогодні потрібно зробити дуже чіткі висновки", - зазначив він.

На переконання Голови Парламенту, сьогодні є "шанс і можливість побудувати якісну систему охорони здоров'я". Зокрема, необхідно сформувати модель нової системи з визначеними питаннями, якими будуть медичні округи, послуги, фінансування, стандарти, форма страхування тощо. При цьому реформа має відбуватися у тісній комунікації з лікарями, місцевою владою та громадянами, зазначив Володимир   Гройсман.

Очільник Верховної Ради також наголосив, що реформа охорони здоров'я важлива з точки зору подальшого здійснення адміністративної реформи та поділу округів. "Зміна системи охорони здоров'я потрібна не Міністерству охорони здоров'я, а українським громадянам", - підкреслив Володимир Гройсман.

У зв'язку з цим Голова Парламенту закликав усі органи влади до взаємодії навколо здійснення цієї реформи. "Ми маємо всі як один взятися і врешті-решт зробити систему охорони здоров'я адекватною сьогоденню. Зробити таку систему, при якій лікар отримає свою заробітну плату, а пересічний українець отримає якісну пересічну послугу", - зазначив Володимир Гройсман.

10.03.2016 - 19:02 | Переглядів: 19091
Реформа охорони здоров'я має відбуватися у тісній комунікації з місцевою владою та громадянами, - Володимир Гройсман (+відео)

Відео:

Приєднані зображення:

Теги:

Володимир Гройсман медицина

Джерело:

Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...