Хмельницький Офіс реформ сприяє розвитку міжнародної співпраці в ОТГ

За ініціативою директора Офісу реформ у Хмельницькій області Яцковського С.В. 20-21 січня 2016 року до Берездівської громади Славутського району Хмельницької області завітала група експертів та консультантів Фундації менеджерських ініціатив на чолі з її засновником та головою правління п. Павелом Прокопом (м. Люблін, Республіка Польща). 20 січня відбулася перша робоча зустріч.  

Основною метою зустрічі була презентація експертами та консультантами Фундації менеджерських ініціатив програми співпраці та допомоги новоутвореним громадам у розробці та реалізації Стратегії розвитку, яка відповідатиме усім європейським стандартам та враховуватиме специфіку функціонування самих громад.

Берездівська ОТГ є досить великою громадою з достатнім людським потенціалом. Мешканці громади проявляють неабиякий інтерес щодо подальшого розвитку їх території, готові безпосередньо брати участь у такому процесі з метою досягнення як найкращих результатів у соціально-економічній сфері: забезпечення надання якісних адміністративних та інших послуг, покращення економічного становища, забезпечення конкурентоспроможність громади, підвищення соціальних стандартів.

Міжнародні експерти з цікавістю вислухали думки жителів громади щодо напрямків її подальшої роботи. Приємно було спостерігати за активністю громадян, які висловлювали дуже велику кількість пропозицій, бачення подальшого розвитку Берездівської ОТГ, що стосувались різноманітних сфер життя. Багато з цих думок експерти знайшли слушними та такими, що обов’язково мають бути враховані в Стратегії розвитку. Вони впевнені, така енергія обов’язково знайде свою реалізацію у розвитку ОТГ, але застерегли, що все ж таки будь-яке рішення, яке буде приймати громада має пройти через 2 фільтри:

• економічна доцільність;

• соціальний ефект.

Польські експерти наголосили на необхідності раціонального використання грошей, постійного співставлення доходів і витрат громади. Звичайно існує багато хороших ідей, але можливо на даний час, суто з фінансової точки зору, не буде змоги їх всіх втілити в життя. Нагадали експерти і про ряд непопулярних заходів (закриття нерентабельних (оптимізація) шкіл, культурних закладів з величезною опалювальною площею і невеликою кількістю відвідувачів), на які необхідно буде піти, щоб направити діяльність громади у «правильне русло».

 

Область:

Хмельницька область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...