Володимирівська громада прагне об'єднання

Процес реформування органів місцевого самоврядування на Миколаївщині продовжується. 15 січня у Будинку культури села Володимирівка Казанківського району відбулися велелюдні загальні збори, на які володимирівчани запросили ще три сусідні громади, з якими мають намір створити єдину територіальну одиницю – Володимирівську об’єднану територіальну громаду.

Офіс реформ у Миколаївській області став учасником цієї важливої події. 

Актуальність та значущість події, що відбувалась, полягала у тому, що Володимирівський сільський голова попередньо провів обговорення у своїй громаді й отримав погодження сільської ради щодо ініціативи добровільного об'єднання з суміжними територіальними громадами. Зокрема, запропонували об’єднатись в єдину об'єднану територіальну громаду з адміністративним центром у с. Володимирівка жителям населених пунктів, які відносяться до чотирьох сільських рад: Олександрівської, Скобелевської, Лагодівської Казанківського району та Новоочаківської Березнегуватського району. А наразі чекають відповіді від сусідів, яких й запросили разом обговорити майбутні плани.

Зверну увагу, що володимирівчани в практичній площині приступили до реалізації Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад". При цьому ініціатори запевняють, що керуються не просто правом громад на об'єднання, а доцільністю такого об'єднання, його відповідністю параметрам Методики формування спроможних громад, врахуванням інтересів людей, бізнесу та держави на майбутній новоствореній адміністративній території. Більше - ТУТ.

Область:

Миколаївська область

Джерело:

Офіс реформ + «Южная правда»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...