На Вінниччині завдяки DESPRO збудовано ще один водогін

В селі Яришівка Тиврівського району за участі першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, керівництва районної та місцевої влади, місцевих жителів відбулося урочисте відкриття водогону, будівництво якого розпочато у серпні 2014 року у рамках Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.
 
Вітаючи місцевих жителів із важливою для них подією Андрій Гижко зазначив, що успішна реалізація проекту не лише дозволила жителям отримати доступ до якісної води для особистого та господарського використання, а й повірити у власні сили і досягнути результату, який здавався неможливим. 

«Ви своїм прикладом, демонструєте що об’єднавшись громадою, акумулюючи свої зусилля, можна вирішити будь-яку проблему. Ваша територіальна громадаг є одна з найкращих і активних, завжди бере участь у конкурсах і виграєте додаткову підтримку для втілення проектів. На передодні Новорічних свят бажаю щоб ви завжди були згуртовані і все доводили до кінця». 

Новозбудований водогін, забезпечуватиме централізованим водопостачанням всю громаду, наголосив під час урочистого відкриття об’єкту представник швейцарсько-українського фонду В’ячеслав Сороковський. 

Як зазначили представники Швейцарської організації, це найбільший проект реалізований у Вінницькій області DESPRO, загальна протяжність мереж - 18,5 кілометрів. Ця робота ведеться для того, щоб допомагати громадам ставати кращими на шляху свого розвитку, більше розвиватись та об’єднуватись, аби вирішувати спільні питання разом.

Бюджет проекту будівництва водогону склав 3 млн. 422 тис. грн. Левову частку зібрала громада –1 млн. 120 тис. грн., з обласного бюджету виділено 50,0 тис. грн., 500 тис. грн. і 258 тис. грн. надано з районного казни та з бюджету сільської ради. Крім того, 1 млн. 454 тис. грн.. внесок DESPRO.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, в рамках швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO на Вінниччині вже побудовано 42 водогони.

Область:

Вінницька область

Джерело:

Сайт Вінницької ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...