«Казку» - дітям до Святого Миколая

Вчора у Новоборівській обєднаній територальній громаді урочисто відкрили реконтруйований дитячий садочок

Справжнім подарунком до Дня Святого Миколая для 183 дітей та їх батьків стало відкриття реконструйованого приміщення садочка в смт Нова Борова Володарсько-Волинського району. Проект реалізовано за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

У відкритті брав участь голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський, який увесь цей період хід будівельних робі на обєкті тривав під особистим контролем.

«Садочок розташований не просто в селищі Нова Борова Володарсько-Волинського району, а в новоствореній Новоборівській об’єднаній територіальній громаді. І це ще одне свідчення того, що ми підтримуємо реформу децентралізації», – зазначив голова ОДА, додавши що в наступному році планується повна реконструкція гімназії в цьому населеному пункті.

Керівник області повідомив, що в нашій області за рахунок коштів ДФРР проводиться реконструкція 5 дошкільних закладів освіти, зокрема: у м.Житомирі відновлюється два дитячих садочки на 420 місць, у с.Вереси Житомирського району та с. Кишин Олевського району завершується реконструкція дитячих садочків «Журавлик» та «Дзвіночок». На виконання робіт по цим об’єктам з державного бюджету спрямовано близько 27 млн. грн.

Загальна вартість реконструкції Новоборівського центру розвитку дитини «Казка» – 1,5 млн.грн. З державного фонду регіонального розвитку передбачено 1,3 млн. грн, співфінансування з місцевого бюджету становило 170,6 тис. грн. Проведена термосанація будівлі дозволить зекономити енергоресурси на 30%.

Область:

Житомирська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...