Новообраний голова Запорізької облради Григорій Самардак назвав децентралізацію головним пріоритетом в роботі

Запорізька область і надалі триматиме курс на децентралізацію. Такої впевненості додав Григорій Самардак, обраний напередодні головою Запорізької обласної ради.

Під час першого в новому статусі брифінгу Григорій Самардак, зокрема, сказав:

-Перед нами стоять такі першочергові завдання: створення робочих місць, залучення інвестицій, реформування влади, проведення змін в адміністративно-територіальному устрої і створення громад, які завтра будуть здатні себе розвивати, здатні утримувати людей, які живуть на їх територіях.

За словами голови облради, робити це потрібно в контексті розуміння досвіду тих країн, які вже провели подібне реформування.

- Тому ми вивчаємо і досвід Польщі, і досвід Німеччини, і досвід інших країн. Ми вже запланували поїздку в землі Саксонії - Анхальт. Це земля, яка в 90-х роках минулого сторіччя мала схожі з нинішнім Запоріжжям показники. І німці змогли знайти шляхи виходу з багатьох проблемних ситуацій. Вони змогли реформувати систему охорони здоров'я, яка також була перевантажена витратами з бюджету. Вони змогли змінити старі та побудувати нові принципи управління, вони змогли перезапустити систему освіти. І ми повинні не тільки вивчити ці приклади, але і застосувати їх на території Запорізької області, - підкреслив голова облради.

Для реалізації цих завдань Запорізька область вже має напрацювання по залученню інвестицій в енергозберігаючі проекти, в проекти з реформування інфраструктури та поліпшення якості послуг з пасажирських перевезень. Крім того, обласна влада розраховує не тільки на бюджетні надходження, а й налагоджує співробітництво з іноземними банками і міжурядовими організаціями.

 

Область:

Запорізька область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...