Пріоритети для Вишевицької сільської ради об’єднаної територіальної громади

Виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації для завершення капітального ремонту центру з надання адміністративних послуг у центрі села Вишевичі, затвердження статуту об’єднаної територіальної громади, створення ліквідаційної комісії для передачі комунального майна, затвердження складу робочої групи із розроблення проекту структури ради та її виконкому.

Такими були основні питання порядку денного другого пленарного засідання першої сесії Вишевицької сільської ради об’єднаної територіальної громади Радомишльського району, яка відбулася 4 грудня.

Голова Вишевицької сільської ради ОТГ Сергій Гаврутенко поінформував, що перевиконання бюджету ради, за підсумками 2015 року, становить 31,3 тис. грн. Він запропонував левову частку із цих коштів – 27 тис. грн. спрямувати для реконструкції приміщення в центрі села, де заплановано розмістити служби з надання необхідних доступних та зручних адміністративних послуг жителям, а решту – використати на виплату заробітної плати працівникам дитячого садочка та будинку культури. І пояснив, що сьогодні адміністративне приміщення дуже занедбане, не опалюється, а з нового року сюди повинні переїхати працівники, які виконуватимуть належні повноваження ОТГ та держави. До кінця року очікується надходження в бюджет сільради ще 50 тис. грн., які можна використати на ремонт школи та інших закладів. Депутати підтримали, а також визначили порядок фінансової діяльності в об’єднаній територіальній громаді до завершення поточного бюджетного року та з моменту набуття повноважень об’єднаної територіальної громади.

Особливу небайдужість народні обранці сільської ради проявили в ході обговорення статуту та символіки об’єднаної територіальної громади, принципів та механізмів впливу на розвиток територій, прискіпливо поставилися до визначення структури ради, професійного підбору членів виконкому, напрацювання проекту бюджету об’єднаної територіальної громади на 2016 рік.

Область:

Житомирська область

Джерело:

«Всі новини»

Поділитися новиною:

Читайте також:

27 березня 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....

27 березня 2024

Загрози та виклики соціальної сфери громад на тлі повномасштабного вторгнення: результати дослідження

Загрози та виклики соціальної сфери громад на...

Проєкт «Підтримка децентралізації: підвищення компетенцій територіальних громад у сфері соціальних послуг»...

27 березня 2024

Віртуальна мандрівка в майбутнє: Нововоронцовська громада Херсонської області

Віртуальна мандрівка в майбутнє:...

Попри виклики війни, українські громади планують свій розвиток. Такою є і Нововоронцовська громада Херсонської...