ОТГ = об’єднаний табір громади

Вже другий рік поспіль школярі Полянської об’єднаної територіальної громади, що на Закарпатті, проходять оздоровлення на розміщеній у ОТГ базі.

Рік тому в Полянській ОТГ вирішили, що після важкого навчального року діти громади заслуговують на повноцінне, а не формальне оздоровлення. Переслідував проект оздоровлення і додаткову мету. Керівництво громади, якій на той час виповнилося всього півроку, вирішило, що діти з трьох сільрад, які увійшли до складу ОТГ, повинні знайомитися і спілкуватися між собою, щоб відчути й звикнути: відтепер вони є однією громадою. Саме тому заселення в трьохмісних номерах проводилося за принципом: один школяр з кожної сільради. Торішнім експериментом всі залишилися задоволені, тож цьогоріч школярі Поляни проходили оздоровлення за тим же принципом.

«Минулого року у нас таким чином було оздоровлено більше 50% дітей, – розповідає голова Полянської ОТГ Іван Дрогобецький. – Оздоровлення проходило на базі ГО «Спортивний клуб «Олімпія». При цьому жодної копійки бюджетних коштів не було використано – всі витрати на себе взяла громадська організація. У цьому році табір розпочав роботу 26 травня. Бажання потрапити до нього висловило ще більше наших школярів. Ми знову селимо в номери дітей з різних сіл, оскільки ця ідея, на мою думку, виявилася ефективною. Діти познайомилися між собою, це їх об’єднало, вони усвідомили, що всі живуть в одній громаді. Наша ціль, щоб вони зрозуміли: це наша земля, наша спільна громада, ми всі разом маємо переживати за неї, дбати про неї, як одна велика сім’я».

Цьогорічне оздоровлення школярів Полянської ОТГ так само пройшло без залучення бюджетних коштів. «Я був ініціатором цього оздоровлення, бо вважаю, що оздоровлення на базі шкіл з денним перебуванням – це таке собі ув’язнення дітей, яке не приносить жодної користі. Це просто фікція, яку ми пишемо на папері. А насправді дітьми ніхто не займається. Вони сидять там під деревами чи на спортивних майданчиках до обіду, потім ідуть додому. Яке це оздоровлення? У нас діти в таборі перебувають цілодобово, розроблена програма, розписаний кожен день. Діти мають чим зайнятися і розважитися, вчаться жити в колективі, засвоюють елементарні правила дисципліни. На мою думку, навіть в школах під час навчального року цього досягти нелегко. В таборі ж ефект величезний», - наголошує голова ОТГ

19.06.2018 - 15:52 | Переглядів: 15273
ОТГ = об’єднаний табір громади

Приєднані зображення:

Теги:

молодь

Область:

Закарпатська область

Громади:

Полянська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...

22 лютого 2024

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба голос». Як у Терешківській громаді працюють зі шкільним бюджетом

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У 2018-му році до Терешківської сільської громади, що на Полтавщині, увійшли...

22 лютого 2024

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами ділитися з іншими». DECIDE розвиває співробітництво громад у сфері освіти

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами...

Швейцарсько-український проєкт DECIDE не тільки активізує життя громад, а ще й стимулює їх до створення спільних...