6 ОТГ Івано-Франківщини отримали землі за межами населених пунктів

Ще 6 прикарпатських ОТГ офіційно отримали землі сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

Підписання документів відбулось за участю першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Марії Савки та начальника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області Руслана Копчі. Документи на 427 земельних ділянок сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів отримали голови Брошнів-Осадської, Ланчинської, Нижньовербізької, Переріслянської, Дзвиняцької та Витвицької ОТГ Івано-Франківської області.

«Після сьогоднішнього підписання документів 8 з 23 об'єднаних громад Прикарпаття отримали в управління землі за межами нселених пунктів. Сьогодні акти підписані на 2,4 тисячі гектарів землі сільськогосподарського призначення для 6 громад», – зазначила перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка.

До кінця 2018 року 23 об’єднані громади Івано-Франківської області сукупно отримають 12860 га землі.

«Успішність розвитку ОТГ багато в чому залежить від ефективності земельних ресурсів. Передача земель сільськогосподарського призначення дозволяє посилити вплив об’єднаної територіальної громади на господарські відносини з землекористувачами, громадянам та юридичним особам – вирішувати земельні питання на місцевому рівні, забезпечити ефективний контроль за використанням і охороною земель», – зазначив юрисконсульт ІФ ЦРМС Михайло Івашків.

На важливості для об’єднаних громад цієї урядової ініціативи акцентують увагу і представники експертного середовища, адже отримання цих земель збільшує ресурси громади.

«Це дозволить ОТГ контролювати надходження від плати за оренду землі за межами населеного пункту та земельного податку з неї, що, у свою чергу, буде стимулювати землекористувачів до ефективного використання землі та своєчасної сплати податків. Відтепер об’єднані громади зможуть розробляти генеральні плани з урахуванням земель за межами населеного пункту», – наголосила радник з питань просторового планування та управління ресурсами ІФ ЦРМС Тетяна Данилів.

07.06.2018 - 14:55 | Переглядів: 9640
6 ОТГ Івано-Франківщини отримали землі за межами населених пунктів

Приєднані зображення:

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...