Проведено семінар з практичних питань рад об’єднаних територіальних громад

Участь у заході взяли перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Куліш, працівники регіонального Офісу реформ, сільські голови об’єднаних територіальних громад, сільські голови, що виконують обов’язки старост та керівників ліквідаційних комісій.

Повідомлено, що в серпні сесія обласної ради прийняла рішення про утворення 10 об’єднаних територіальних громад, в яких в жовтні пройшли вибори голів органів місцевого самоврядування та рад. «Держава створила передумови для фінансової підтримки об’єднаних громад. Так, Бюджетний кодекс передбачає можливість для об’єднаних громад вийти на прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом. Окрім того, об’єднані громади можуть претендувати і на кошти Державного фонду регіонального розвитку та міжнародних донорів», - зазначив Володимир Куліш, наголосивши, що завданням регіональної влади є надання практичної допомоги громадам для проходження ними власного шляху становлення до прийняття Урядом відповідних рішень.

Відтак директор Чернівецького Офісу реформ Ігор Баб’юк поінформував присутніх про основні завдання Офісу реформ. Зокрема, він зазначив, що фахівці офісу надаватимуть допомогу об’єднаним громадам під час проходження процедури реорганізації у формуванні соціальних паспортів громад та шляхом проведення інформаційної кампанії серед громадян області про процеси, які відбуваються в об’єднаних територіальних громадах. 

Область:

Чернівецька область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...