Мешканці Верхньої Ланни підтримали ідею добровільного приєднання до Ланнівської ОТГ

Не минуло й півроку з моменту перших виборів у Ланнівській об’єднаній територіальній громаді, а тут вже активно працюють над добровільним приєднанням навколишніх сільрад. Все це відбувається демократично, прозоро, із залученням усіх бажаючих.

Підсумок не забарився. Вже на початку червня депутати Верхньоланнівської сільської ради (Карлівський район) мають проголосувати за приєднання до Ланнівської ОТГ. Нині в розпалі громадське обговорення перспектив потенційних населених пунктів в складі ОТГ. Системну експертну консультаційну підтримку та максимальне сприяння децентралізаційним процесам на Карлівщині надає Полтавський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону. Також за сприяння ЦРМС мешканці поки що необ’єднаних громад мали змогу відвідати й успішні ОТГ Полтавщини.

Перед мешканцями Верхньої Ланни виступив Олександр Ісип, експерт з децентралізації Полтавського ЦРМС. Він розповів про переваги та перспективи реформи в державі й на Полтавщині. Про піврічні здобутки й плани громади присутні дізналися від Костянтина Удовиченка, очільника Ланнівської ОТГ. Валерій Шандиба, в.о. старости Нижньої Ланни, описав конкретні надбання своєї громади після об’єднання.

Присутні одностайно підтримали позицію Олександра Рудя, сільського голови Верхньої Ланни, про добровільне приєднання до Ланнівської об’єднаної територіальної громади. Тепер слово за депутатами сільради. Ірина Балибіна, директор Полтавського ЦРМС, зазначила: «Поступове зростання Ланнівської громади – підсумок стратегічного бачення розвитку територій з боку керівництва ОТГ. Саме тут успішно співпрацюють на благо громади представники місцевого самоврядування, керівники бюджетоутворюючого підприємства та депутати Полтавської обласної й Карлівської районної рад».

07.05.2018 - 12:00 | Переглядів: 10642
Мешканці Верхньої Ланни підтримали ідею добровільного приєднання до Ланнівської ОТГ

Приєднані зображення:

Область:

Полтавська область

Громади:

Ланнівська сільська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...