Доступне житло як вагомий чинник залучення фахівців в ОТГ Полтавщини

Нині громади Полтавської області займають провідні місця у вітчизняних рейтингах фінансової спроможності ОТГ. Одним із основних завдань успішних об’єднаних територіальних громад є залучення перспективних молодих фахівців. Чи не головною умовою мотивації та укорінення молоді в ОТГ залишається наявність власного житла.

Про перспективи співробітництва та варіанти залучення державних коштів у програми будівництва йшлося на семінарі «Приваблива громада. Програми будівництва доступного житла як інструмент забезпечення ефективної кадрової політики», на який до Кременчука прибули керівники територіальних громад Полтавщини. Ініціатором проведення семінару виступив Полтавський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону. Головними спікерами заходу стали Олена Алєксєєва, директор Полтавського регіонального управління Державного Фонду молодіжного житлового будівництва, та фахівці Полтавського ЦРМС: експерт з просторового планування Олександр Панков і експерт з децентралізації Олександр Ісип.

Під час спілкування була надана вичерпна інформація про реалізацію державних, регіональних, міських і навіть сільських житлових програм. Олена Алєксєєва зазначила: «Сьогодні ми зробили перший важливий крок у налагодженні перспективної співпраці із Полтавським ЦРМС. Сподіваюся, що пільгові кредити на придбання й будівництво житла для молоді, організація й підтримка програм будівництва в громадах, стануть пріоритетними для очільників ОТГ». Підтримує думки керівниці молодіжного фонду й Олександр Панков: «Різноманітні програми з будівництва доступного житла в об’єднаних територіальних громадах не лише сприятимуть залученню молодих фахівців, а й стримуватимуть відтік кадрів в першу чергу із перспективної сільської місцевості, що є важливим  для сталого розвитку ОТГ».

Резюмував загальне враження колег Іван Лещенко, голова Білоцерківської ОТГ: «Наша громада постійно розвивається. Молодь чи не щомісяця поповнює колектив головного  бюджетоутворюючого підприємства громади – Білоцерківського молокозаводу. Окрім цього, кваліфіковані фахівці потрібні й для роботи в структурах ОТГ. Участь у державних програмах з будівництва доступного житла – це ще один аргумент на користь перспективної  реформи децентралізації».

17.04.2018 - 09:18 | Переглядів: 9832
Доступне житло як вагомий чинник залучення фахівців в ОТГ Полтавщини

Приєднані зображення:

Область:

Полтавська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...