В громадах Дніпропетровщини пройдуть «Ярмарки здоров’я» для популяризації приписної кампанії

Про зміни в роботі медичних установ в об'єднаних територіальних громадах в ході медичної реформи на спільній прес-конференції розповіли Роман Стороженко, начальник відділу стратегічного розвитку та моніторингу якості медичної допомоги департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА і Олена Тертишна, директорка Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«До реформи гроші йшли за інфраструктурою, тобто здійснювалося утримання існуючої мережі медичних установ незалежно від кількості та якості наданих ними послуг. Тепер гроші йтимуть за пацієнтом. Національна служба здоров'я України, яка створюється, буде закуповувати послуги медичних установ на основі потреб пацієнтів, пріоритетів політики охорони здоров'я, даних про ефективність і результативність послуг», - говорить Роман Стороженко.

Олена Тертишна наголосила, що повинні знати органи місцевого самоврядування, а також об'єднані територіальні громади для того щоб медична реформа успішно вплинула на їх розвиток.

«З 1 липня розпочнеться фінансування тих послуг, які будуть надаватися в органах місцевого самоврядування в рамках вимог нового законодавства. Але з 1 квітня стартує приписна компанія громадян до лікарів для укладення Декларацій. Щоб ця компанія пройшла успішно, і була вигідна для жителів, для органів місцевого самоврядування та для об'єднаних територіальних громад необхідно почати «Ярмарку здоров'я». В об'єднаних територіальних громадах «Ярмарок здоров'я» повинна відбутися вже в березні 2018 року, для того, щоб успішно завершити першу частину приписної компанії в перший період її старту.

Чим швидше об'єднані територіальні громади сформують свою систему первинної медичної допомоги і чим швидше жителі об'єднаних територіальних громад в загальній кількості укладати Декларації з лікарями, тим більше фінансування отримає об'єднана територіальна громада для реалізації цієї послуги», - говорить вона.

07.03.2018 - 13:46 | Переглядів: 12443
В громадах Дніпропетровщини пройдуть «Ярмарки здоров’я» для популяризації приписної кампанії

Теги:

медицина

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...