За підтримки Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування стратегії розвитку розробляють чотири ОТГ

Цього року стратегічні плани розвитку в Одеській області розробляють чотири об’єднані територіальні громади. Допомогу у розробці планів надає Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Як повідомив Віктор Бондарук, радник з питань регіонального розвитку ОЦРМС, наразі стратегії почали розробляти у Березівській міській, Вилківській міській, Лиманській сільській і Затишанській селищній ОТГ.

Перше засідання робочої групи з розробки стратегічного плану розвитку громади відбулося 26 лютого у Затишанській об’єднаній територіальній громаді. Члени робочої групи – представники селищної ради, її виконавчого комітету, виконуючі обов’язки старост, директори навчально-виховних комплексів, закладів культури, представники громадськості – ознайомилися з основними етапами стратегування розвитку громади, а також визначили для себе завдання на ближчу перспективу: соціально-економічний аналіз та опитування мешканців.

Одностайно було прийнято рішення, що Затишанська громада свій перший план розвитку розроблятиме на п’ятирічний термін – 2018-2022 роки.

Зазначимо, що минулого року за підтримки Одеського ЦРМС було розроблено стратегічні плани розвитку для трьох об’єднаних громад: Великомихайлівської селищної, Тузлівської і Коноплянської сільських ОТГ.
 

Область:

Одеська область

Громади:

Березівська міська об’єднана територіальна громада Вилківська міська об’єднана територіальна громада Затишанська селищна об’єднана територіальна громада Лиманська сільська об’єднана територіальна громада Лиманська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...