Житомирщина ділилась досвідом децентралізації

Делегація Донецької області разом з колегами з Луганщини взяла участь   у навчальному візиті до Житомирської області. Стаді-тур, організований в рамках Програми розвитку ООН, був присвячений темі «Фіскальна децентралізація на місцях та залучення додаткових джерел ресурсів».

Знайомитися з досвідом Житомирщини приїхали представники об’єднаних територіальних громад, громадських організацій, а також управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА.

До участі в навчальному турі партнери з ПРООН запросили також Сергія Івахніна, радника з питань місцевих фінансів Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEADз Європою» та Мінрегіону.

Під час візиту учасники обмінялися досвідом з питань економічного розвитку територій, оптимізації фінансових ресурсів, залучення додаткових джерел ресурсів з представниками об’єднаних територіальних громад, органів місцевого самоврядування Житомирщини. Відвідали Баранівську міську об’єднану територіальну громаду, міста Новоград-Волинський та Коростень, де познайомилися з проектами муніципального розвитку, досвідом міста з розвитку туризму та відновлення культурних об’єктів, інвестиційним потенціалом, діяльністю ЦНАПу та громадських організацій.

Майданчиком для обговорення став офіс Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування. Делегація ознайомилася з роботою ЦРМС, разом з експертами обговорила точки зростання економіки Донецької та Луганської областей. Детальну увагу приділили можливостям використання твердих побутових відходів як нового джерела доходів для території.

Також донеччани відвідали індустріальний парк у Коростені, зокрема, виробництва вітчизняних інвесторів: Коростенський завод МДФ,«Органік-мілк» та інші.Візит дав змогу обмінятися досвідом формування бюджетів об’єднаних територіальних громад, залучення додаткових ресурсів.

На думку Сергія Івахніна, навчальна поїздка до Житомирської області дозволила остаточно з’ясувати, що без економічного зростання території досягти спроможності громад буде неможливо.

20.02.2018 - 18:16 | Переглядів: 11333

Приєднані зображення:

Область:

Донецька область Житомирська область Луганська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...