Подальша децентралізація - серед пріоритетів Уряду на 2018 рік, - Володимир Гройсман

Запропонована Урядом політика економічного зростання та реформування промисловості і соціальної сфери – це шлях створення нової, сильної української держави, яку поважає світ і в якій поважають громадянина. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Сьогодні, 14 лютого, Глава Уряду представив Звіт роботи Кабінету Міністрів за 2017 рік та основні напрямки реформ у 2018 році.

Володимир Гройсман наголосив, що в пріоритеті – формування нової якості державного управління з максимальним використанням цифрової інфраструктури, поглиблення децентралізації та цільове і ефективне спрямування та використання державних ресурсів, передусім бюджетних коштів - за передовими бюджетними програмами, серед яких програма «Доступні ліки», та земля, яку передають у розпорядження об’єднаних територіальних громад.

«Нам вдалося утворити майже 700 громад і розпочати якісну регіональну політику. Ми будемо фокусуватися на державній підтримки регіональних проектів», - сказав Володимир Гройсман. Він нагадав, що пріоритетними проектами є розбудова інфраструктури, будівництво нових дитячих садочків, розбудова мережі екстреної медицини. «Всі проекти створення нових робочих місць будуть також підтримані в першу чергу», - сказав Володимир Гройсман.

Так само у фокусі буде розвиток духовності, культури, розвиток мови, продовження судової реформи, розвиток сфери безпеки й оборони.

«Як тільки ми дамо відчуття безпеки й впевненості, люди почнуть повертатися в Україну», - сказав Володимир Гройсман.

За словами Глави Уряду, в 2018 році капітальний ремонт України буде продовжено. «На будівництво та ремонт доріг ми виділили 46,7 млрд грн, на оновлення Укрзалізниці - 26 млрд грн. Ми створюємо цивілізовані умови для ведення бізнесу, щоб збільшити інвестиції. Звідси – зростання зарплат українців та нові робочі місця, - підкреслив Прем’єр-міністр. – Ключові завдання: якісне державне управління, децентралізація, залучення інвестицій в сектор державних підприємств, якісна охорона здоров’я та освіта, безпека громадян. Це ті ключові завдання, фокус на яких буде збережений на 2018 рік... Так ми отримаємо якісний та впевнений ріст».

14.02.2018 - 14:44 | Переглядів: 13308
Подальша децентралізація - серед пріоритетів Уряду на 2018 рік, - Володимир Гройсман

Теги:

Володимир Гройсман

Джерело:

Урядовий портал

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...