В Вилківській ОТГ взялися до розробки стратегічного плану розвитку: в пріоритетах – туризм і сільське господарство

У Вилківській міській ОТГ 29 січня за ініціативи Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, відбувся семінар «Стратегічне планування місцевого розвитку»,  який провів радник з питань регіонального розвитку Одеського ЦРМС Віктор Бондарук.

У заході взяли участь міський голова Микола Дзядзін, виконуючі обов’язки старост сіл, які увійшли до складу ОТГ, депутати, місцеві мешканці, бізнесмени.

Після перших виборів, які пройшли 29 жовтня минулого року, перша в Кілійському районі ОТГ вже ухвалила бюджет та почала активну роботу у новому напрямку розвитку. Тепер одне з головних завдань – розробка стратегії громади.

Як зазначив В. Бондарук, без середньострокового та довгострокового планування уявити розвиток сучасних громад неможливо, адже і мешканці, і представники влади повинні чітко розуміти цілі розвитку ОТГ і завдання для їх досягнення.

«У роботі над стратегічним планом мають взяти участь якомога більше громадян, для цього ми рекомендуємо вам провести анкетування у місті і селах, долучивши до цього процесу всіх мешканців. Слід обрати декілька ключових пріоритетів, за якими ваша громада рухатиметься вперед у найближчі 3-7 років. Наприклад, ваші сусіди, Тузлівська ОТГ Татарбунарського району, вже завершила розробку стратегії, в якій пріоритетами є туризм і сільське господарство», - пояснив радник.

Учасники семінару вирішили негайно приступати до роботи, аби через півроку вже мати готовий стратегічний план розвитку. Серед пріоритетів – туризм і рекреація, сільське господарство, вирішення найбільш важливих проблем громади, наприклад, забезпечення чистою питною водою.

 Як розповів міський голова М. Дзядзін, нещодавно проект Вилківської громади «Гастрономічний фестиваль Дунайські гостини» увійшов до переліку проектів для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною, які відбирала конкурсна комісія урядового проекту «Малі міста – великі враження»:

«Є чимало ідей і напрацювань, зараз ми розробляємо детальний план заходу, тож у травні чекатимемо на всіх у гості на наш фестиваль, який обов’язково буде щорічним», - підкреслив міський голова.

Нагадаємо, до складу Вилківської ОТГ входять місто Вилкове, села Десантне, Мирне і Новомиколаївка, а також селище Біле, розташоване на острові Зміїний.

30.01.2018 - 09:37 | Переглядів: 8912
В Вилківській ОТГ взялися до розробки стратегічного плану розвитку: в пріоритетах – туризм і сільське господарство

Область:

Одеська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...