У Меджибізькій ОТГ відкрився новий сучасний ЦНАП

26 грудня в селі Требухівці, Хмельницької області, відбулося відкриття ЦНАП Меджибізької ОТГ, участь у створенні якого взяли українські та шведські експерти. Завдяки створенню Центру більше 8000 жителів громади отримали доступ до якісних послуг в форматі «єдиного вікна». 

Допомогу в реконструкції приміщення, інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма «U-LEAD з Європою». Центр надаватиме мешканцям громади більше 80 видів адміністративних послуг, включно з найнеобхіднішими в ОТГ: реєстрація мешканців, реєстрація актів цивільного стану, реєстрація нерухомості, земельні, соціальні та пенсійні послуги. Плата за надані послуги буде надходити до бюджету громади.

Сусанна Делланс, керівник початкової фази по покращенню якості місцевих послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою»:

«Ми раді вітати Меджибізьку громаду з появою нового комфортного ЦНАП. Завдяки реформі децентралізації, саме об’єднані громади отримали багато можливостей, та, разом з тим, і більше відповідальності. Я впевнена, що доступ жителів до адмінпослуг, який вони отримали разом з відкриттям Центру, стане початком якісних змін та зробить життя мешканців більш зручним та комфортним».

Михайло Демків, Меджибізький селищний голова, висловив подяку Програмі «U–LEAD з Європою»:

«Завдяки співпраці з Програмою наша громада отримала чудову можливість відкрити сучасний та комфортний центр надання адміністративних послуг, де жителі зможуть отримати послуги якісно та зручно. Я впевнений, що наша громада продемонструє чудові результати і ми, продовжуючи плідну співпрацю з міжнародними партнерами, будемо ділитися напрацьованим досвідом з іншими громадами».

В рамках партнерства з Програмою працівники Меджибізького ЦНАП пройшли цикл тренінгів, створених українськими та шведськими експертами спеціально для працівників ЦНАП в об’єднаних територіальних громадах.

Напередодні відкриття в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів послуг. Центр доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.

Нагадаємо, що в рамках початкової фази з покращення якості надання адмінпослуг Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в пілотних громадах, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

26.12.2017 - 16:23 | Переглядів: 18560

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Хмельницька область

Громади:

Меджибізька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...

22 лютого 2024

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба голос». Як у Терешківській громаді працюють зі шкільним бюджетом

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У 2018-му році до Терешківської сільської громади, що на Полтавщині, увійшли...

22 лютого 2024

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами ділитися з іншими». DECIDE розвиває співробітництво громад у сфері освіти

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами...

Швейцарсько-український проєкт DECIDE не тільки активізує життя громад, а ще й стимулює їх до створення спільних...